Lenka Fedorová Rôzne

Košickí vysokoškoláci sa zhodli: Toto by mal zažiť každý študent v našom meste!

Študentský život je jednou z naj etáp života. Svoje o tom vedia aj košickí vysokoškoláci, ktorí študentský život veľmi dobre poznajú.

Ilustračný obrázok k článku Košickí vysokoškoláci sa zhodli: Toto by mal zažiť každý študent v našom meste!
Zdroj: TASR

Na otázku čo by mal podľa nich zažiť každý vysokoškolák, ktorý študuje alebo prišiel študovať do Košíc sa polovica opýtaných zhodla v jednej odpovedi.

Z 50 opýtaných sa polovica vydarila, že každý študent by mal jednoznačne navštíviť známy podnik na Bočnej ulici, neďaleko Hlavnej. „Tam to nezažiješ, tam to prežiješ. Ak sa ti to podarí,“ smeje sa Laco. Podnik je totiž známy ako miesto, kde často chodievajú študenti na študentské akcie.

Medzi ďalšie časté odpovede patrila odpoveď, že študenti by si mali vyskúšať zažiť internátny život. Začať sa o seba starať sám, variť a prať je často tá horšia stránka intrákov. Tu však intráky nekončia.

Dlhé ponocovanie, stretnutie s kamošmi, neplánované párty, neskoré vstávania, chodbovice či varenie párkov v kanvici, patria medzi zážitky, na ktoré študenti nikdy nezabudnú.

„O chodboviciach netreba len počúvať, treba ich zažiť. O toto sú ľudia na bytoch dosť ukrátení, tak potom chodia k nám na intráky,“vysvetľu­je Ivana, ktorá si život na intráku pochvaľuje.

Ostatní študenti sa na otázku pozreli z inej strany. Niektorí by odporučili zúčastniť sa študentských festivalov. A to pravidelne. Tých sa každoročne koná v Košiciach niekoľko. Iní schvaľujú skôr iný druh aktivít, ktoré mesto ponúka. Zaradili sme medzi ne možnosť ísť na stáž, zažiť atmosféru motokár, bobovej dráhy alebo si jednoducho vychutnať dobré jedlo v košických reštikách.

Môže vás zaujímať:

Podľa čoho spoznáte, že ide o obyvateľa nášho mesta? TENTO výraz my v Košiciach používame na kilá

Riaditeľ košického gymplu odhalil tajomstvo: Prečo naša škola patrí medzi TOP na Slovensku?

Tínedžeri v Košiciach išli s farbou von: Päť miest, kam voláme dievčatá na prvé rande

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM