Webnoviny - Krimi

Košickú advokátku Katarínu Dušákovú prepustili z väzby

Advokátka Katarína Dušáková je na slobode. Slovensko však opustiť nesmie.

Košickú advokátku Katarínu Dušákovú prepustili z väzby. Rozhodol o tom Okresný súd v Nitre. Informuje o tom portál čas.sk. Advokátka, známa ako obhajkyňa Roberta Niguta či niektorých ďalších členov gangu Róberta Okoličányho, sa dostala do väzby pre obvinenie z marenia spravodlivosti v máji minulého roku.

„Obvinená Katarína Dušáková bola prepustená z väzby 3. januára 2011 na základe uznesenia Okresného súdu Nitra zo dňa 29. decembra 2010,“ povedala zástupkyňa hovorcu Krajského súdu v Nitre Tatiana Kováčiková. Stalo sa tak napriek tomu, že proti prepusteniu advokátky sa postavil prokurátor. Dušáková sa po prepustení ku kauze príliš vyjadrovať nechcela. „Každý inteligentný človek z právnych kruhov vie, prečo ma zadržali a o čo ide,“ povedala Dušáková a prízvukovala, že bude žiadať za svoju väzbu vysoké odškodné. „Ľúto mi je len to, že niekoľko desiatok miliónov vysoké odškodné mi nakoniec zaplatia daňoví poplatníci,“ dodala Dušáková, ktorá je síce na slobode, no nesmie opustiť Slovensko a podľa Kováčikovej bude pod dohľadom probačného a mediačného úradníka.

Katarína Dušáková je známa aj tým, že na jednom z pojednávaní na bývalom Špeciálnom súde namietala zaujatosť sudcu Jána Hrubalu z dôvodu, že s ním mala v minulosti intímny pomer, dodáva čas.sk.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM