Webnoviny - Rôzne

Košický kraj a Oravu potrápili silné búrky

Časťou Košického kraja sa v nedeľu okolo deviatej prehnala búrka, väčšie škody však nenapáchala.

(WEBNOVINY) – Ako informoval dôstojník operačného strediska v Michalovciach, silný vietor strhol strechu na jednej garáži v Michalovciach a hasiči ju boli zabezpečiť, aby neohrozovala obyvateľov. Likvidovali aj polámané stromy a konáre.

V Betliari búrka nalomila vyše dvadsať metrov vysoký smrek, ktorý sa oprel o atiku strechy trojposchodového obytného domu a ohrozoval okolité domy.

„Naši hasiči s vysokozdvižnou plošinou a pílami ho prišli dať dole. Keby nekontrolovane spadol, poškodil by strechu niektorého z okolitých rodinných domov,“ informoval dôstojník operačného strediska rožňavských hasičov Zoltán Árvay. Doložil, že búrka trvala až do dnešného rána, no nik ich zatiaľ nežiadal o pomoc.

Na Orave zatopilo 180 rodinných domov

Nedeľná dvojhodinová búrka sprevádzaná silným dažďom zatopila na Orave 180 rodinných domov. Najviac postihnuté sú obce Žaškov, Párnica a Oravská Poruba v okrese Dolný Kubín a mestá Tvrdošín a Trstená. „V obciach Žaškov, Párnica a Oravská Poruba podmylo miestne komunikácie a v Dolnom Kubíne sa zosunul svah. Na Hornej Orave sa vyliali potoky Trsteník a Všivár,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Silvia Jančovičová.

Hasiči pomáhali pri odčerpávaní vody zo zatopených pivníc rodinných domov a odstraňovali prekážky na vodných tokoch. Ešte v nedeľu starostovia Žaškova, Párnice, Oravskej Poruby a primátori Dolného Kubína a Trstenej vyhlásili III. stupeň povodňovej aktivity. Hasiči doposiaľ nemajú hlásené žiadne zranené osoby.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM