Alexandra Kolínská Rôzne

Po tomto tábore dopyt prekračuje možnosti: Košické deti trávia leto medzi zvieratami FOTO

Prímestský tábor medzi zvieratami v košickej zoologickej záhrade sa stal pre deti obľúbeným trávením času počas letných prázdnin. V tejto sezóne zoo otvorila sedem týždenných turnusov, v každom z nich je 25 až 30 detí.

Ilustračný obrázok k článku Po tomto tábore dopyt prekračuje možnosti: Košické deti trávia leto medzi zvieratami FOTO
Zdroj: TASR

„Tábory sú určené najmä pre školákov, ale vyhľadávajú ich aj rodičia päťročných detí. Program láka každé leto viac záujemcov. Kým na začiatku sme naplnili sotva štyri turnusy, v súčasnosti dopyt prekračuje naše možnosti, v niektorých termínoch až dvojnásobne,“ uviedla Eva Malešová z košickej zoo.

Letný prázdninový tábor organizuje zoo už piaty rok. Niektoré deti doň chodia opakovane od začiatku, sú aj také, ktoré sa prihlásia aj na dva či tri turnusy za jednu sezónu. Láka ich atraktívny program, ktorý kopíruje život zoologickej záhrady. „Nájdete v ňom návštevu chovných zariadení šeliem, dotyk hada, kŕmenie tiav, ale aj jazdu na koni a na safaribuse. Priamo v kuchyni pre zvieratá sa deti dozvedia, ako vyzerá jedálny lístok pre obyvateľov zoo. Veľmi obľúbené sú sokoliarske vystúpenia, ale aj enrichment surikát, makakov magotov, či nosáľov červených,“ priblížila Malešová.

Raz do týždňa organizátori pripravili odvážnym deťom aj netradičnú návštevu medvedieho brlohu. Program dopĺňajú hry a súťaže.

Detský tábor v Košiciach: Žiaci sa učia spoznávať život zvierat
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM