Lenka Fedorová Šport

Košický magistrát vyzdobený novým logom: Čím sa inšpirovali?

Biely dom donedávna zdobilo logo Európskeho mesta športu. V uplynulých dňoch ho však nahradilo nové.

Ilustračný obrázok k článku Košický magistrát vyzdobený novým logom: Čím sa inšpirovali?
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Po Európskom meste športu čaká metropolu východu príprava na ďalšiu významnú športovú udalosť. V dňoch 24. júla – 1. augusta 2021 sa bude v Košiciach konať Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF)

Súťažiť v desiatich športoch (atletika, basketbal, cyklistika, gymnastika, hádzaná, džudo, plávanie, tenis, triatlon a volejbal) takmer 4 000 mladých športovcov na podujatí rangu majstrovstiev Európy juniorov.

Košice sa tak na významnú udalosť začali pripravovať už v tomto roku. Súčasťou príprav bola aj tvorba loga podujatia. Mesto Košice vyhlásilo súťaž, do ktorej sa prihlásilo 7 uchádzačov s 18-timi návrhmi.

Víťazné logo nahrádza na čelnej stene budovy Magistrátu mesta Košice logo Európskeho mesta športu 2016.

„Tak ako v logu Košice – Európske mesto športu 2016 dominuje silueta bežca, aj v novom logu KOŠICE EYOF 2021 je dominantným grafickým prvkom bežec, inšpirovaný známou Sochou maratónca v Košiciach," uviedol primátor Košíc Richard Raši.

Beh je podľa jeho slov najrozšírenejším športom a základom väčšiny športových disciplín, košický maratónec je zas symbolom najúspešnejšieho športového podujatia v našom meste a najstaršieho maratónskeho behu v Európe – Medzinárodného maratónu mieru.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM