Lukáš Zavacký Správy

Košický maratón je tu: Všetky dopravné obmedzenia, čo nás neminú!

Medzinárodný maratón mieru v Košiciach sa blíži. Polícia preto zverejnila dopravné obmedzenia, ktoré nás čakajú. Pozrite si ich v prehľade.

Ilustračný obrázok k článku Košický maratón je tu: Všetky dopravné obmedzenia, čo nás neminú!
Zdroj: TASR

Významná udalosť sa u nás odohrá 2. októbra 2016 (nedeľa). Pôjde už o 93. ročník a jeho kompletný program sme vám priniesli v našom nedávnom článku. Návštevníci sa môžu tešiť aj na niekoľko noviniek či príchody známych športovcov. Ľudia cestujúci autami to však budú mať náročné.

Riziko pred plavárňou

Príslušníci zákona budú počas podujatia dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Informujú aj o úsekoch, na ktorých si za volantom treba dávať najväčší pozor.

„Od skorého rána musia vodiči venovať mimoriadnu pozornosť priestoru na ulici Protifašistických bojovníkov. Na plavárni sú šatne pre vyše dvetisíc bežcov, preto je tu podstatne zvýšený pohyb chodcov,“ povedal krajský hovorca polície, Alexander Szabó.

Uzávierkam sa nevyhneme

Metropolu východu čaká aj úplná uzávierka cesty, a to od 8:00 do 8:30 na Námestí osloboditeľov. „Na ulici Grešákovej a Tomonovej, kde je priestor na rozcvičenie,“ upresnil hovorca.

„Od 08:00 musia motoristi počítať s obmedzeniami a regulovaním premávky na celej trase pretekov a napojení komunikácie na túto trasu. Skončia až v čase od 15:00 do 15:30,“ doplnil A. Szabó, ktorý v tlačovej správe priniesol aj obchádzky a presmerovania.

Smer Prešov – centrum a opačne

  • z diaľnice od Prešova sa autom dostanete po odbočenie na Tesco a mestskej časti Džungľa
  • vozidlá prichádzajúce po Palackého a Jantárovej ulici budú musieť ísť smerom na Staničné námestie, kde budú odklonené na ulicu Svätoplukovú (možnosť cez Alvinczyho, Slovenskej jednoty – vpravo smer železničné priecestie alebo vľavo Slovenskej jednoty – Alešovo nábrežie, Odborárske, Študentská – výjazd na križovatku Hlinková).

Smer Južná trieda od Barce

  • z Južnej triedy je umožnený prejazd Jantárovou ulicou až na križovatku s ulicou Palackého. Ulica je jednosmerná po východnej strane smer Palackého v dvoch jazdných pruhoch. V protismere nebudú premávať ani vozidlá MHD (okrem záchrannej služby).

Smer od Železníkov na Rastislavovu

  • z Gemerskej ulice Vás odklonia na Rastislavovu smerom na Juh. Oproti od Holubyho ulice bežia maratónci.

Smer po Moldavskej do centra

  • vozidlá odklonia na križovatke Žižkova – Kuzmányho na ulicu Žižkovu alebo Kuzmányho.

Smer z Terasy k Amfiteátru Košice

  • premávka vedená cez Festivalové námestie do centra na ulici Kuzmányho. Po Kuzmányho ulici až ku križovatke Štúrova – Moldavská – Žižkova.

Smer sídlisko Podhradová, Margecany, Spišská Nová Ves

  • z Terasy (Trieda SNP) pred vjazdom na Festivalové námestie je umožnený prejazd na ulicu Watsonovú do protismeru. Watsonová ulica je rozdelená dopravnými kužeľmi. Jazdné pruhy smerom ku Komenského ulici sú vyhradené pre bežcov. Na opačnej strane bude obojsmerná premávka po ulicu Hurbanovu. Odbočením na ulicu F. Urbánka sa vozidlom dostanete z mesta do Čermeľa, na Podhradovú a na smer Margecany, Spišská Nová Ves.

Smer Kysak

  • premávka presmerovaná na Kostolianskej ceste cez železničné priecestie do Ťahanoviec na Magnezitársku ulicu. Po tejto trase cez Magnezitársku sa dostanete z mesta na smer Kysak a do ZOO Kavečany odbočením na účelovú cestnú komunikáciu podľa dočasnej dopravnej značky cca 2 kilometre za kameňolomom.

Smer Podhradová

  • A) Z ulice Hlinkovej na Vodárenskú jeden jazdný pruh oproti bežia bežci – križovatka Kostolianska Cesta pod Hradovou prepúšťa sa obmedzene podľa situácie už od ulice Trolejbusovej a Vodárenskej.
  • B) Z ulice Watsonovej po Urbánkovej, Havlíčkovej, Čermeľská cesta, Za štadiónom – výjazd na ulicu Kavečiansku

Priestor štartu na Hlavnej ulici pri hoteli Hilton, smer od plavárne na Štúrovu ulicu, a to medzi Auparkom a Hiltonom, neprístupný od 07:30. Ostatné uzatvorenie dopravy v čase od 08:30 do 15:15.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM