Peter Klimant Správy

Košický pašiový sprievod prilákal stovky ľudí: Spoločne si pripomenuli veľkonočné tajomstvo

Veriaci si dnes v Košiciach pripomenuli ekumenickým sprievodom umučenie, ukrižovanie a zmŕtvychvstanie Krista. Sprievodu sa zúčastnili stovky ľudí, nechýbali ani zástupcovia viacerých cirkví.

Ilustračný obrázok k článku Košický pašiový sprievod prilákal stovky ľudí: Spoločne si pripomenuli veľkonočné tajomstvo
Zdroj: TASR

Ekumenickým pašiovým sprievodom si dnes v Košiciach pripomenuli umučenie, ukrižovanie a zmŕtvychvstanie Krista. Na sprievode, ktorý sa konal už 21. raz, sa zúčastnilo niekoľko stoviek ľudí. Medzi nimi boli aj predstavitelia Rímskokatolíckej cirkvi, Gréckokatolíckej cirkvi, Reformovanej kresťanskej cirkev na Slovensku, Apoštolskej cirkvi, Bratskej jednoty baptistov, Cirkvi bratskej, Cirkvi československej husitskej i Evanjelickej cirkvi a. v.

Ako informoval moderátor sprievodu Bohumil Kaman, témou tento rok boli slová: Kristov kríž je volaním k novému životu. Tento rok sa o program a scenár postarala práve Evanjelickej cirkev a. v. Sprievod má už ustálenú trasu od kostola ku kostolu. Začína pri Jakubovom paláci a končí pri Dóme sv. Alžbety. „Rozjímaniu a premýšľaniu nad utrpením Krista nebránilo ani premenlivé počasie a atmosféra v meste bola veľmi pokojná a pekná,“ povedal moderátor.

Myšlienka realizácie pašiového sprievodu sa zrodila so vznikom Ekumenického spoločenstva, ktoré sa rozhodlo spoločne sláviť „veľkonočné tajomstvo“.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM