Rôzne Správy

Košický šport: Najobľúbenejšou lokalitou bežcov je lesopark Furča

Zdá sa, že beh je u Košičanov veľmi obľúbeným druhom športu. Je zadarmo a mesto ponúka veľa možností, kam sa vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Košický šport: Najobľúbenejšou lokalitou bežcov je lesopark Furča
Zdroj: TASR

V metropole východu majú záujemcovia o aktívny beh viacero možností na tento druh športu. Tomáš Gáll z občianskeho združenia Active life, ktoré sa venuje nešportovcom alebo začínajúcim športovcom, tvrdí, že v Košiciach je dostatok bežeckých trás, ktoré vedia ľudí motivovať k tomu, aby si zatrénovali.

„My osobne beháme už tretí rok v štyroch lokalitách, v ktorých je to možné počas celého roka. Ide o mestskú časť Dargovských hrdinov, nazývanú Furča, kde je lesopark. Beží sa tam po sedemkilometrovom chodníku, ktorý je na to určený. Nie je tam žiadna premávka, je to veľmi dobrá trať. Druhá obľúbená a bezproblémová trať je v mestskej časti Nad jazerom a vedie popri Hornáde,“ uviedol Gáll.

Tí, ktorí majú radi náročnejšie trasy a nestačia im podľa jeho slov tréningy organizované pre verejnosť, často behajú v rekreačných strediskách Alpinka a Čermeľ. „Sú tam náročnejšie trasy. Chodievajú sem počas roka, okrem zimy, lebo sa tam neodhŕňa sneh,“ priblížil.

Podľa jeho ďalších slov každá z bežeckých trás v meste má svoje čaro. „Asi najviac ľudí chodí na sídlisko Terasa, kde sú križovatky, ale najmä preto, lebo je to veľmi dobrý dopravný uzol. Ostatné bežecké trasy sú mimo sídliska alebo na okraji mesta, čiže sa tam treba dopraviť. Avšak možno najobľúbenejšia, ktorá sa ľuďom najviac páči, je práve lesopark na Furči a potom na sídlisku Jazero, keďže je to rovinka s dobrým prevýšením,“ doplnil Gáll.

„Beh je najjednoduchšia forma rozhýbania sa. Máme skúsenosť, že po behu sa človek začína venovať aj iným športom a aktivitám. Beh je najbežnejší a najmenej finančne náročný základ,“ tvrdí Gáll.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM