Lukáš Zavacký Kultúra

Košický študent Timo (19) sa dostal k TOP svetovému gitaristovi: Keď uvidíte tie rýchle prsty, nepochopíte! VIDEO

Košické školy často produkujú študentov, o ktorých sa veľa nevie. Až keď prerazia vo svete, vtedy si ich talent všimne aj široká verejnosť. Blízko k tejto méte má aj Timotej Zavacký, z ktorého hry budete určite unesení.

Ilustračný obrázok k článku Košický študent Timo (19) sa dostal k TOP svetovému gitaristovi: Keď uvidíte tie rýchle prsty, nepochopíte! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Mladý hudobník to dotiahol až na Akademiu múzických umění v Prahe. Vyučovať ho začal od septembra minulého roku jeden z najlepších klasických gitaristov na svete, Pavel Steidl. „Gitare sa venujem už 10 rokov a je to pre mňa jedna z najdôležitejších vecí v živote. Každá hodina s pánom Steidlom je veľmi motivujúca a inšpirujúca. Za tých pár mesiacov ma toho naučil veľmi veľa,“ rozhovoril sa tento 19-ročný umelec.

Jeho začiatky sú spojené s umeleckou školou, ale svoj talent začal rozvíjať najmä počas štúdia na Konzervatóriu na Timonovej ulici. Koncertoval nielen v Košiciach, ale aj na mnohých iných miestach, najmä na východe Slovenska. A či má v blízkej budúcnosti v pláne predstaviť sa opäť v Košiciach? „Momentálne nemám nič dohodnuté, ale myslím si, že tento rok určite príde nejaká pozvánka. Veľmi rád si tam prídem opäť zahrať,“ povedal T. Zavacký, ktorý nedávno ukázal svoje schopnosti aj na koncerte ďalšieho populárneho gitaristu, Štepána Ráka, v prestížnej budove Sál Martinů v Prahe.

Jeho snom je cestovať po svete a koncertovať ako jeho súčasný profesor a popritom vyučovať ďalších možných nástupcov. No veď posúďte sami, či sa mu to môže podariť.

Foto: Silvia Ďugasová

Košický študent sa dostal k najlepšiemu gitaristovi na svete: Jeho šikovné ruky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM