Krimi

Košický súd na nohách: Došlo k evakuácii sudcov, zamestnancov aj účastníkov konaní!

Bombu na košickom okresnom súde dnes krátko po 11:00 hodine telefonicky nahlásil na Magistrát mesta Košice anonymný volajúci. Na základe telefonátu prerušili činnosť krajského súdu a troch okresných súdov v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Košický súd na nohách: Došlo k evakuácii sudcov, zamestnancov aj účastníkov konaní!
Zdroj: TASR

„Po evakuácii sudcov, zamestnancov a účastníkov súdnych konaní nasledovala obhliadka budovy košických súdov na Štúrovej ulici, vrátane pracoviska na Tichej ulici, ktorá bola ukončená s negatívnym výsledkom,“ informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Priestory hlavnej súdnej budovy boli sprístupnené sudcom a zamestnancom o 13:45 hodine a pre verejnosť o pol hodiny neskôr. Priestory súdu na Tichej ulici sprístupnili pre všetkých o 13:00 hodine. K zraneniu osôb nedošlo.

„V čase šírenia poplašnej správy neznámym páchateľom bolo v priestoroch Krajského súdu v Košiciach a troch košických okresných súdov približne 420 zamestnancov, sudcov, účastníkov pojednávaní a iných osôb,“ uviedla Gálová. Pre anonymné nahlásenie údajnej bomby museli budovu košických súdov evakuovať aj 12. marca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM