Alexandra Kolínská Krimi

Košický vlakový fantóm má meno József (51) a je z Maďarska: Policajti ho načapali priamo pri čine!

Železniční policajti sa vyznamenali! Podarilo sa im dolapiť dlhoprstého, ktorý na železničnej stanici v Košiciach okrádal cestujúcich vo vlakoch IC, kým vlak stál na stanici. Na rováši má toho viac, no osudným sa mu stalo okradnutie Kanaďana.

Ilustračný obrázok k článku Košický vlakový fantóm má meno József (51) a je z Maďarska: Policajti ho načapali priamo pri čine!
Foto: Tomáš Šuhajda / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia obvinila z prečinu krádeže Józsefa (51) z Maďarska, po ktorom železniční policajti išli už dlhšiu dobu. Svojou operatívno-pátracou činnosťou sledovali podozrivého muža, ktorý prišiel až z Maďarsko Rumunských hraníc v stredu opäť na železničnú stanicu v Košiciach.

„Nastúpil do vlaku IC kde si odsledoval svoju potencionálnu obeť a využil jeho chvíľkovú nepozornosť. V stredu o 09:15 hodine na železničnej stanici Košice vo vlaku IC ho železniční policajti chytili priamo pri čine. Jeho obeťou sa stal občan Kanady (55), ktorému z vrecka saka, ktoré mal zavesené pri sebe, odcudzil peňaženku s hotovosťou, doklady a osobné veci. Tie si schoval pod bundu a z vlaku vystúpil,“ povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó. No tam ho na jeho prekvapenie už čakali policajti. Odcudzené veci u neho zaistili a vrátili poškodenému Kanaďanovi, ktorý bol za bleskovú akciu príslušníkov polície nesmierne vďačný.

„Obvinený takto využíval nepozornosť cestujúcich aj v predchádzajúcich dvoch prípadoch, pričom nie je vylúčené, že ich bude viac. Začiatkom júna takto okradol Košičana (68), ktorému odcudzením peňaženky s dokladmi spôsobil škodu vo výške 300 eur. Bratislavčana (40) okradol začiatkom mája. Z vrecka bundy mu odcudzil peňaženku s dokladmi a hotovosťou, škoda 370 eur,“ dodal Szabó. Obvineného policajti umiestnili do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM