Správy

Kosit o zimnej údržbe: Pripravených je 40 mechanizmov

Zimná údržba miestnych komunikácií sa oficiálne začala 1. novembra a potrvá do 1. marca. Rozpočet spoločnosť navýšila o 100 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Kosit o zimnej údržbe: Pripravených je 40 mechanizmov
Zdroj: TASR

Na zimnú údržbu v meste Košice má spoločnosť KOSIT pripravených 40 vozidiel. Z toho je 18 veľkých mechanizmov vrátane 14 pluhov so sypačom používaných na hlavné ťahy a trasy mestskej hromadnej dopravy (MHD). Ďalších 22 malých mechanizmov je určených na bočné cesty a chodníky. Ide o UNC vozidlá, traktory s radlicou a traktorbagre.

„Na ručné práce je ako po minulé roky plánovaných na zmenu 22 zamestnancov. Samozrejme, ak by došlo k nejakej kolízii, tak ako to bolo v januári a februári, v tomto prípade vieme na základe požiadavky mesta operatívne zvýšiť počty pracovníkov na zmene v závislosti od konkrétnej potreby,“ uviedol v stredu generálny riaditeľ spoločnosti KOSIT Marián Christenko. O zabezpečení zimnej údržby, ktorú firma robí pre mesto, informoval v súvislosti s predpoveďami o nadchádzajúcom výraznejšom snežení.

Zimná údržba miestnych komunikácií v Košiciach sa začala oficiálne 1. novembra a v zmysle operačného programu potrvá do konca marca. Oproti minulým rokom sa spoločnosť podľa Christenka zamerala na vytvorenie platformy na informovanie občanov mesta o tom, čo je v kompetencii firmy a ostatných správcov či inštitúcií, ktoré sa venujú zimnej údržbe.

„Všetky tieto informácie vrátane mapy, ktorá presne pokrýva komunikácie, ktoré má v kompetencii spoločnosť KOSIT, je možné nájsť na našej internetovej stránke. Operačný plán zimnej údržby je k dispozícii na webstránke mesta,“ povedal generálny riaditeľ.

Rozpočet v zmysle operačného plánu na zimnú údržbu na túto sezónu je podľa jeho slov 1,4 milióna eur s DPH, čo je oproti minulému roku zvýšenie o 100 000 eur.

V súvislosti so zimnou sezónou sa očakáva väčší počet telefonátov na bezplatnú zelenú linku spoločnosti 0800156748. Podnety je možné zasielať aj na mailovú adresu zimna.udrzba@kosit.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM