Lenka Fedorová Rôzne

Aktuálne INFO o kliešťovej encefalitíde v Košiciach: Počet nakazených stúpol!

Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach vydala aktuálne informácie o počte nakazených pacientov kliešťovou encefalitídou. Počet nakazených však nemusí byť konečný.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne INFO o kliešťovej encefalitíde v Košiciach: Počet nakazených stúpol!
Zdroj: TASR

30. mája sme vás informovali o rekordnom počte pacientov nakazených kliešťovou encefalitídou, ktorý bol zaznamenaný v Košiciach. Počet nakazených však stúpol.

Ako informovala Mgr. Ladislava Šustová z UNLP v Košiciach, toho času je na Klinike infektológie a cestovnej medicíny (KICM) hospitalizovaných 24 pacientov, ďalší štyria sú sledovaní ambulantne, čiže s podozrením na toto vírusové ochorenie.

Tento počet podľa Šustovej ešte nemusí byť definitívny, vzhľadom na to, že inkubačná doba ochorenia stále plynie. Zatiaľ boli traja pacienti prepustení do domácej liečby. „Naši infektológovia nezaznamenali komplikovaný priebeh ochorenia u žiadneho z pacientov,“ uviedla.

„Čas od nákazy po objavenie sa prvých príznakov je priemerne 7–14 dní. KICM ročne eviduje v priemere 6 prípadov kliešťovej encefalitídy. Kliešťová encefalitída sa častejšie vyskytuje v ohniskách, čiže v závislosti od regiónu. Vírusom sa človek môže nakaziť nielen po prisatí infikovaného kliešťa, ale aj pri konzumácii nepasterizovaného kozieho, kravského i ovčieho mlieka a výrobkov z nich, ak bolo vírusom nakazené zviera,“ uviedla v správe Šustová.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

ZOZNAM potvrdený odborníkmi: Ohniská infikovaných kliešťov v našom kraji!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM