Lenka Fedorová Správy

Kuriózna situácia na križovatke Toryská - Trieda SNP: Nad týmto priechodom zalomili rukami aj policajti!

Modernizácia električkových tratí priniesla na Terase zmeny v doprave. Dočasné priechody sa však Košičanom akosi nepozdávajú. Prečo?

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna situácia na križovatke Toryská - Trieda SNP: Nad týmto priechodom zalomili rukami aj policajti!
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Modernizácia električkových tratí v košickej Mestskej časti Západ so sebou priniesla viacero obmedzení v doprave. Okrem vodičov si svoju trpezlivosť skúšajú aj chodci, ktorí na niektorých miestach využívajú dočasné priechody.V sú­vislosti s článkom Kuriozita na stavbe MET: Košičania krútia hlavami, magistrát reaguje, nás viacerí čitatelia upozornili aj na provizórne priechody, ktoré podľa nich nie sú v súlade s bezpečnosťou.

Podľa ich vlastných skúseností prechádzajú na niektorých priechodoch v ústrety autám. Jedným z nich je aj priechod na križovatke ulíc Toryská – Trieda SNP. V dôsledku rekonštrukcie električkovej trate je pôvodný priechod pre chodcov dočasne zrušený, a tak musia chodci stavenisko obchádzať po vozovke. Ako môžete vidieť na fotografiách, chodci, ktorí stavenisko obchádzajú nie sú od áut ničím chránení.

Chodci prechádzajú na Triede SNP v ústrety autám
5
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

S otázkou bezpečnosti takéhoto priechodu sme kontaktovali košickú políciu. Ako pre Košice24 uviedla hovorkyňa KR PZ v Košiciach Lenka Ivanová, priechod pre chodcov, na ktorý poukazujeme, nie je v súlade so schválenou projektovou dokumentáciou.

,,Počas výstavby je za rozmiestnenie dopravného značenia zodpovedný realizátor stavby, ktorým je v tomto prípade spoločnosť Eurovia a.s," uviedla Ivanová.

Spoločnosť Eurovia a.s. sa k nebezpečnému priechodu do uzávierky článku nevyjadrila. Zdá sa však, že sa pohli ľady a priechod spoločnosť upravila. V súčasnosti už priechod cez predošlý úsek nie je možný a chodci prechádzajúci cez Triedu SNP využívajú len jeden priechod pre chodcov, ktorý je od premávky oddelený pletivom. Zmenu si môžete pozrieť vo fotogalérii pod článkom.

Chodci po zmene využívajú prechod na druhej strane križovatky
5
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM