Michal Lendel Krimi

Kuriózny prípad drogovej trestnej činnosti: Marihuanu prevážal auto-vlakom v kufri auta

Košičan (29) skončil v rukách mužov zákona. Ten podľa polície prevážal v kufri auta vyše kila marihuany. Colníci zastavili Hondu Civic, ktorá predtým zišla z auto-vlaku prichádzajúceho z Prahy.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny prípad drogovej trestnej činnosti: Marihuanu prevážal auto-vlakom v kufri auta
Zdroj: Webnoviny.sk

Kuriózny prípad drogovej trestnej činnosti vyšetrujú košickí kriminalisti, kedy sa patria chlapcov vracala z výletu zo Švajčiarska, kde si boli zasnowbordovať. Podľa polície v stredu vo večerných hodinách colníci v areáli ŽSR na Masarykovej ulici v Košiciach zastavili Hondu Civic, ktorá predtým zišla z auto-vlaku prichádzajúceho z Prahy.

V aute sa nachádzali traja Košičania vo veku 27, 29 a 35 rokov. „Vozidlo riadil 29-ročný muž, ktorý po zastavení a následnej kontrole batožinového priestoru odpovedal, že v kufri vozidla preváža asi kilo marihuany a spolujazdci s týmto tovarom nemajú nič spoločné, čo sa aj následným vyšetrovaním potvrdilo,“ informoval nás košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Vyšetrovateľ už obvinil jedenkrát súdne trestaného 29-ročného Košičana. „Obvinený na doposiaľ presne nezistenom mieste a čase si zaobstaral a následne u seba, neoprávnene prechovával vysušené vrcholky rastliny konope o celkovej hmotnosti 1256 gramov s celkovým obsahom THC – účinnej látky rastliny konope 13,4 %,“ dodal Szabó. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť až 12560 obvykle jednorazových dávok drogy.

Droga bola podľa polície uložená vo vákuovom vreci, vložená v plastovom vedre, ktoré prevážal v batožinovom priestore osobného auta. Na obvineného bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí až 15 ročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM