Rôzne

Kvalifikácia MS vo futbale: Kto sa bude po dnešku baliť do Brazílie?

Už len dva hracie dni čakajú európske národné tímy v boji o miestenky na budúcoročný svetový futbalový šampionát v Brazílii. Porcia dvoch tuctov kvalifikačných zápasov na majstrovstvá je na programe už dnes. Tipnite si, kto sa k nim pridá a vyhrajte!

Ilustračný obrázok k článku Kvalifikácia MS vo futbale: Kto sa bude po dnešku baliť do Brazílie?
Zdroj: Webnoviny.sk

(PR) – Kandidátov na postup je vykryštalizovaných viacero, ale svoje letenky do Južnej Ameriky ešte bookovať nemôžu. Istú účasť majú zatiaľ iba Taliansko a Holandsko. Posledný krok býva väčšinou najťažší, ale pri pohľade na tabuľky jednotlivých kvalifikačných skupín nie je až také ľahké tipnúť si, kto bude mať k postupu bližšie.

V A-skupine má perfektnú pozíciu Belgicko. V ôsmich doterajších dueloch ani raz neprehralo a jasne kráča za postupom. Od 18. hodiny sa predstaví na horúcej chorvátskej pôde. Domáci, s päťbodovou stratou na vedúcich Belgičanov už veľmi na postup z prvej priečky myslieť nemôžu, ale v baráži by chýbať nemali. Chce to už len potvrdiť účasť v nej nejakým tým bodom, najlepšie rovno tromi. Na víťazstvo ich favorizuje aj stávková spoločnosť DOXXbet pri kurze 2,45.

Z „béčka“ popri postupujúcich Talianoch už ťažko pôjde do Brazílie niekto iný. Druhí Bulhari strácajú v tabuľke druhých tímov na baráž štyri body, Dáni sú ešte o priečku za nimi. Výhra Bulharov sa čaká v Arménsku pri krásnom kurze 2,25, ťažšie bude tipnúť si zápas Dánsko – Taliansko. Viac sa verí domácim, budú sa naozaj tešiť po zápase a pripravia Talianom prvú prehru v kvalifikácii? Uvidíme.

Na potvrdenie postupu čakajú aj Nemci, ale tí by s Írskom nemali zaváhať. Sú v rovnakej pozícii ako Belgičania, ale za nimi je v C-skupine Švédsko, ktorému dýcha na krk Rakúsko. Oba tímy sa stretnú dnes vo vzájomnom súboji. Domáca výhoda aj kurzoví odborníci z DOXXbet-u favorizujú Švédov (kurz 1,65), ktorí sú krôčik od baráže a radi by Rakúsku vrátili júnovú prehru 1:2.

Popri istých postupujúcich, Holanďanoch, majú šancu na baráž Maďari. Tí sú prekvapivo na druhej priečke D-skupiny na úkor zdatnějších súperov z Turecka či Rumunska. Maďari to u tulipánov nebudú mať ľahké, všetko je proti nim, dokonca aj kurzy DOXXbetu (remíza 4,75, výhra Maďarska 7,37).
Ak chcú živiť nádej na Brazíliu, musia bodovať. Inak našich južných susedov preskočia Turci a Rumuni, ktorí sú v Estónsku, resp. v Andorre v pozícii jasných favoritov.

Skupine E dominujú Švajčiari a na postupové oslavy môžu myslieť už po dueli v Albánsku. Doteraz neprehrali, ale zaznamenali až tri remízy. Ani štvrtá v poradí, tentoraz z Tirany pri kurze 3,40 by ich nemusela mrzieť. Druhý Island hrá doma a ak porazí beznádejne posledný Cyprus, upevní si druhú priečku, aj keď v jeho bodovom postavení pre baráž sa tým nič nezmení. DOXXbet vypísal na jeho výhru kurz 1,4 a verí mu.

Zamotaná je situácia na čele skupiny F. Rozmotať ju môžu už dnešné zápasy. Vedúci Rusi by nemali mať problémy v Luxembursku, sú jednoznačnými favoritmi a ak druhé Portugalsko zaváha doma s tretím Izraelom, môže sa v Moskve sláviť postup. Portugalsko by malo ísť minimálne do baráže, ale juhoeurópsky tím určite bude chcieť cestovať do Brazílie bez barážových stresov. Nádej preň umiera posledná.

V našej G-skupine bojujú o prvú priečku Bosna a Hercegovina a Grécko. Prví majú cestu za tromi bodmi ľahulinkú, hrajú doma s posledným Lichtenštajnskom. Gréci sú najlepším tímom na druhých priečkach a hostia našu reprezentáciu, ktorá už postúpiť do Brazílie nemôže. Zamiešajú postupovými kartami práve Slováci? Môžete si tipnúť, na prekvapenie v podobe výhry Slovenska je kurz 5,88.

Najmenej prehľadná, čo sa týka vyriešenia postupovej tajničky, je skupina H. Prvé Anglicko a štvrté Poľsko delia v tabuľke iba tri body. Angličania hostia doma tretiu Čiernu Horu, ktorá je v tomto zápase outsiderom, ale vonkoncom nemá čo stratiť, iba získať. Druhá dvojica zamiešaná do postupovej krížovky, Ukrajina a Poľsko, sa stretne vo vzájomnom súboji v Charkove. Tipovať tento zápas bude ťažké, ale v DOXXbete viac veria domácim pri výbornom kurze 1,77.

Zápasový program dnešného dňa uzavrie súboj Španielska a Bieloruska. Úradujúci majstri sveta majú síce rovnaký počet bodov ako druhé Francúzsko, ale o zápas menej. Ak Španieli zvíťazia, sú už jasným účastníkom MS 2014. Padnú v zápase viac ako tri góly? Na túto udalosť je v DOXXbete kurz 1,95.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM