Tlačové správy

Kvalitná novostavba, nedostatkový tovar

Mnohých názov článku iste prekvapí, ale naozaj nová novostavba, niečo nové na realitnom trhu, je naozaj nedostatkový tovar. Stále trvá výpredaj nových bytov v novostavbách staršieho dáta, ktoré sú datované čo sa týka projektu, alebo výstavby ešte pred rokom 2009.

Ilustračný obrázok k článku Kvalitná novostavba, nedostatkový tovar
Zdroj: TASR

Stavby z rokov ešte pred rokom 2009 trpia podobným syndrómom vo všetkých slovenských mestách. Bytový komplex už dávno vypredal to nsjlepšie, čo skrýval a na trh už ponúka už len ležiaky, ktoré sa nepredali v prvej ani tretej vlne predaja. Na realitnom trhu to vytvára skepsu voči novostavbám v Bratislave, Žiline a Košiciach, ale aj v iných menších aglomeráciách Slovenska.

Problém realitného trhu je naozaj opatrnosť vo veci novej výstavby. Množstvo realitných kancelárií priam priahne po možnosti ponúknuť klientovi kvalitný nový 2-izbový, prípadne 3-izbový byt , novostavbu. Dokonca vzniká dopyt po veľkých bytoch. 4-izbový, prípadne aj 5-izbový byt vo výmere 90 – 100m2 s balkónom alebo loggiou začína byť výslovne žiadaný tovar.

Pozor, nebavíme sa o dopredaji bytov , kde 2 izbový byt má 85m2 a k tomu terasu 35m2 , ktorý nik nie je ochotný zaplatiť. Alebo megalomanské projektové byty ako 4-izbový byt o výmere 150m2 s terasou 50m2 , ktorý dokáže developer maximálne ponúknuť subdodávateľovi ako započítanie pohľadávky. Nie bavme sa o bytoch pre normálneho zástupcu strednej triedy, ktorý dnes môže čerpať hypotéku na úrovni 2,89 – 2,99 percentuálneho úroku. A tých je na aktuálnom realitnom trhu ako šafránu.

K téme novastavieb sa vyjadril architekt Tibor Kočuta,majiteľ realitnej siete Reality holding+

foto: ilustračné

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM