Lenka Fedorová Kultúra Správy

KVÍZ: Najväčšie pietne miesto na Slovensku je v Košiciach: Čo všetko o ňom viete?

Miesta, ktoré počas Dušičiek navštevujeme sú oveľa vzácnejšie, ako by sme si mysleli. To platí aj o košickom Verejnom cintoríne. Ukrýva v sebe viac, ako by ste čakali.

Ilustračný obrázok k článku KVÍZ: Najväčšie pietne miesto na Slovensku je v Košiciach: Čo všetko o ňom viete?
Zdroj: TASR

Sviatok všetkých svätých je dňom, keď prichádzame k hrobom uctiť si našich zosnulých blízkych. V článku NEPREHLIADNITE: Košické cintoríny počas Dušičiek predĺžili otváracie hodiny sme vás informovali o plánovaných zmenách na cintorínoch. Jeden z nich však určite stojí za to, aby ste sa o ňom dozvedeli viac.

Verejný cintorín je najväčším pietnym miestom na Slovensku. Okrem toho je na ňom pochovaných množstvo významných osobností a ukrýva veľa zaujímavých faktov. Zistite, koľko toho o ňom viete v našom kvíze.

Postupne sa vám zobrazí 10 otázok a ku každej máte tri možnosti. Vždy je správna len jedna odpoveď.

Avšak pozor, na každú otázku máte len 10 sekúnd. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, koľko odpovedí ste označili správne. Môžete ho kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre.

Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom. Tak poďte do toho! Keď sa zaregistrujete, vaše meno môže figurovať i na stránke v rebríčku najlepších.

Hrajte tu: Kvíz: Vedeli ste o týchto nevšednostiach Verejného cintorína? Otestujte sa!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM