Viktória Botošová Krimi

Laco (46) z Košíc to skúšal s údajne falošnou bankovkou najprv v PNS, potom aj inde: Pred lekárňou ho už ale čakali!

Predavačka v PNS-ke Lacovi (46) nepredala nič, skúsil to teda inde. 50 eurovú bankovku z Košíc už skúmajú experti v Národnej banke Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Laco (46) z Košíc to skúšal s údajne falošnou bankovkou najprv v PNS, potom aj inde: Pred lekárňou ho už ale čakali!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva OR PZ v Košiciach zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov obvinil Ladislava (46) z Košíc, ktorý 22.októbra 2015 okolo obeda predložil 50 eurovú bankovku ako pravú v jednom z košických stánkov PNS, pričom pracovníčka bankovku skontrolovala.

„Vzhľadom na to, že bankovka zjavne vykazovala známky nepravosti, pracovníčka mužovi bankovku vrátila s tým, že ide o falošnú bankovku. Obvinený potom prešiel do neďalekej lekárne, kde s touto bankovkou zaplatil za tovar. No nevyšlo mu to, pred lekárňou ho zdržala policajná hliadka,“ uvádza Jana Mésarová, hovorkyňa KR Policajného zboru v Košiciach.

Ako pokračuje, zaistená bankovka bola zaslaná do Národnej banky Slovenska v Bratislave k expertíznemu skúmaniu. „Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny obvinenému hrozí trest odňatia slobody na sedem až 10 rokov,“ dodala Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM