Zuzana Vajayová Rôzne

Lekári vo Východoslovenskom onkologickom ústave výpovede nepodávajú

Vo Východoslovenskom onkologickom ústave (VOU), a. s., v Košiciach zatiaľ nemajú hlásené a ani plánované výpovede lekárov v súvislosti s akciou Lekárskeho odborového zväzu.

Informoval o tom dnes predseda predstavenstva a generálny riaditeľ VOU Tomáš Sieber.

Priemerná mzda lekára vo VOU je 2027 eur, priemerná mzda zdravotnej sestry predstavuje 970 eura.

„Kolektívna zmluva, ktorú máme podpísanú so základnou organizáciou Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb pri VOU, a. s., garantuje našim zamestnancom nadštandardné podmienky," komentoval šéf VOU.

Jednotlivé opatrenia, ktoré realizuje vedenie onkologického zariadenia podľa neho od začiatku roka smerujú k zlepšeniu poskytovania zdravotnej starostlivosti v ústave a takisto k zlepšeniu pracovných podmienok zamestnancov.

Ako dnes TASR informovala PR konzultantka VOU Monika Murová, za prvých sedem mesiacov tohto roka zariadenie dosiahlo kladný hospodársky výsledok, viac ako 850.000 eur. Doplnila, že tak ako ostatných zdravotníckych zariadení aj onkologického ústavu v Košiciach sa dotklo krátenie limitov a cien za jednotlivé výkony zo strany zdravotných poisťovní.

„V nadväznosti na zmenu zmluvných podmienok zo strany zdravotných poisťovní sme zaviedli niektoré úsporné opatrenia, ktoré zvyšujú efektivitu chodu ústavu, a ktoré prinesú celkovú ročnú úsporu viac ako 130.000 eur," uviedol Sieber. Podľa neho práve skutočnosť, že ústav je už viac ako päť rokov akciovou spoločnosťou, im umožňuje oveľa jednoduchšie prijímať opatrenia.

VOU od svojho vzniku ako a. s. preinvestoval na rekonštrukciu a obnovu zariadenia viac ako deväť miliónov eur. „Financie pritom idú z našich vlastných zdrojov práve vďaka tomu, že ústav hospodári samostatne," doplnil Sieber.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM