Správy

Letecké spojenie Košíc s Londýnom má úspech: Túto linku využilo už vyše 30 000 ľudí

Leteckú linku z Košíc do Londýn využilo za prvých šesť mesiacov od jej spustenia vyše 30 000 cestujúcich. Leteckú prepravu zabezpečuje spoločnosť Wizz Air strojmi typu Airbus A320. V súčasnosti spojenie prevádzkuje päťkrát týždenne, počas leta sa frekvencia letov ešte zvýši.

Ilustračný obrázok k článku Letecké spojenie Košíc s Londýnom má úspech: Túto linku využilo už vyše 30 000 ľudí
Zdroj: TASR

„Na oboch stranách sa preukázal vysoký záujem o toto spojenie a my sa už tešíme na ešte viac cestujúcich na uvedenej linke v priebehu blížiacich sa letných mesiacov,“ povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letisko Košice Karl Dandler.

Ako ďalej konštatoval, košické letisko je na prvom mieste v rebríčku všetkých 96 letísk, na ktoré lieta Wizz Air, v ukazovateli „on time performance“. „Znamená to, že lietadlá Wizz Air odlietajúce z Košíc prakticky nikdy nemajú meškanie spôsobené letiskom,“ povedal.

Viceprimátorka Košíc a predsedníčka predstavenstva oblastnej organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus Renáta Lenártová vyjadrila potešenie, že vďaka leteckému spojeniu do východoslovenskej metropoly zavítalo viac ako 2000 anglických turistov.

„Som si istá, že omnoho viac Angličanov ich bude nasledovať počas nadchádzajúcich teplejších mesiacov, keď Košice dýchajú jedinečnou miestnou atmosférou premiešanou s multikultúrnym duchom mesta,“ dodala. Ako úspešnú hodnotí linku aj vedenie spoločnosti Wizz Air, ktoré sa počas leta chystá zvýšiť frekvenciu letov na sedem v jednom týždni.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM