Alexandra Kolínská Správy

Letná búrka neostala bez následkov: Popadané stromy, blesky šľahali do stĺpov aj do rodinného domu!

Po horúcich dňoch prišla na rad poriadna búrka. Blesky sa vyriadili všade možne. V celom kraji padali stromy, blesky podľa hasičov zasiahli aj elektrické stĺpy a rodinný dom.

Ilustračný obrázok k článku Letná búrka neostala bez následkov: Popadané stromy, blesky šľahali do stĺpov aj do rodinného domu!
Zdroj: TASR

V stredu 8.7.2015 sa prehnala celým krajom poriadna búrka, ktorá spôsobila veľké škody. „Počas búrky sme zaznamenali cez dvadsať výjazdov. Prvé výjazdy boli zaznamenané od 17:30 hodiny a posledný výjazd bol o 23:30 hodine. Išlo hlavne o odstraňovanie popadaných stromov,“ uviedol krajský hovorca hasičov Tomáš Berzetei.

„Okrem týchto výjazdov boli aj prípady úderov blesku do elektrickej rozvodne a do rodinného domu. Jeden prípad sa odohral v Brzotíne (okr. Rožňava) a druhý priamo v Rožňave,“ povedal.

Podľa našich informácií, v centre Košíc zatopil silný dážď niektoré podjazdy. „Tam sme však nezasahovali. Odčerpávanie vody sme zaznamenali v jednej z obcí v okrese Spišská Nová Ves a v Košiciach na Dudinskej 20,“ informoval hovorca. „Čo sa týka popadaných stromov, boli aj prípady, kedy strom spadol na telekomunikačné vedenie. Tam bolo nutné zavolať VSD (Východoslovenská distribučná spoločnosť), aby boli nápomocní kvôli elektrickému vedeniu,“ dodal na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM