Lenka Fedorová Kultúra

Leto je už za rohom: Top 10 udalostí v júni, ktoré vám v Košiciach nesmú uniknúť

S blížiacim sa letom ponúka mesto Košice množstvo zaujímavých a netradičných podujatí, ktoré predstavujú skvelý spôsob, ako stráviť voľný čas. Vybrali sme pre vás TOP desiatku tých najlepších z nich.

Ilustračný obrázok k článku Leto je už za rohom: Top 10 udalostí v júni, ktoré vám v Košiciach nesmú uniknúť
Zdroj: TASR

USE THE C!TY 2016

2. jún 2016, Košice

Festival USE THE C!TY povedie Košičanov pred Kasárne/Kulturpark do obrovského bunkra, do obštrikovanej električky, na staromestskú lavičku postavenú susedmi i na dizajnérsky Trh s Tabačkou. Tieto, ale aj ďalšie udalosti zažijú návštevníci počas 7 dní na 17 podujatiach.

BEER GRILL CHILL

5. jún 2016 o 17:00, Tabačka KulturFabrik

Nedeľný chillout poteší v príjemnej atmosfére dvora a v sprievode živých koncertov. Labužníci si prídu na svoje pri griloch, kde si môžu ugrilovať aj vlastné jedlá. Sezóna je v plnom prúde!

AMFÍK KVÍZ LA LIBERTÉ

7. jún 2016 o 21:00, Amfiteáter

Nadšenci vedomostných kvízov si prídu na svoje už 7. júna na košickom amfiteátri. Práve ten sa stane dejiskom historicky prvého vedomostno-zábavného kvízu pod nočnou oblohou. Z päťdesiat položených otázok bude práve desať o 7 divoch Košíc. Treba sa na to teda poriadne pripraviť. Pod holým nebom tak zažijete pravú napínavú atmosféru súťaženia.

FUTBALOVÉ MESTEČKO NA AMFIKU

11. jún 2016 a 15. jún 2016, Amfiteáter, Festivalové námestie 2, Košice

Po hokeji príde na rad aj futbal, a tak sa nadšenci tohto športu stretnú na obľúbenom košickom amfiteátri. Majstrovstvá Európy vo futbale 2016 sa uskutočnia v dňoch 10. júna až 10. júla 2016 v dvanástich francúzskych mestách. Dňa 11. júna 2016 o 18:00 si slovenskí futbalisti zmerajú sily s Walesom. Zápas Slovensko vs. Wales si príďte vychutnať na veľkoplošnej obrazovke.

KOLLÁROVCI

12. jún 2016 o 18:00, areál koliby Zlatá podkova

Milovníci ľudovej hudby podmazanej modernými prvkami si prídu na svoje. Kollárovci sú stále viac populárnejšími medzi mladými ľuďmi a ich živá hudba, temperamentný spev a humorné slovo vytvárajú nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá vyčarí úsmev na tvári a urobí krajší deň.

ART FILM FEST

17. jún 2016 – 25. jún 2016

Art Film Fest ponúka návštevníkom rozsiahly priestor pre prezentáciu najnovších filmov. Podujatie poctia návštevou známe osobnosti, ktorých čakajú ocenenia. Pamätné tabule s menami slávnych osobností budú osadené na košickej Hlavnej ulici. Diváci sa môžu tešiť aj na nové filmy z filmového festivalu v Cannes.

TRH V TABAČKE

18. jún 2016 o 11:00, Tabačka KulturFabrik

Cieľom TRHu v Tabačke je predstaviť Vám úsilie lokálnych farmárov, dizajnérov, remeselníkov a malých predajcov, ktorí využívajú prírodné suroviny, lokálne zdroje a poctivú remeselnú prácu spojenú s ich vlastným príbehom. Každý mesiac sa môžete tešiť na inú zostavu predajcov a ich jedinečných produktov. Na každom trhu sa v priestoroch detského kútika, v rámci kreatívnych dielničiek, o Vaše deti postarajú naše sympatické dobrovoľníčky z Poľska a Francúzska.

CASTING VÝCHODNIARKA ROKA 2016

21. jún 2016 o 16:00, Gloria Palac***Košice

Po úspešnej súťaži Východniar roka prichádza príležitosť aj pre súťaženiachtivé východniarky. Súťaž púta pozonosť svojou originalitou, nie sú potrebné žiadne miery, výška ani vek.

PO STOPÁCH KOŠICKÝCH CYKLOTRÁS

24. jún 2016 o 18:00, Dolná brána, Hlavná ulica

Čím je vonku teplejšie, tým viac vyťahujú Košičania svoje bicykle. Viete však koľko je v Košiciach cyklotrás? Organizátori lákajú na spanilú jazdu košickými cyklotrasami. Stačí so doniesť bicykel a dobrú náladu. Cieľom je spoločne sa previezť mestom, jeho chodníkmi, cestami a vytvoriť tak príjemnú jazdu slobodne na bicykli.

JÚNOVÉ DNI FURČE

25. jún 2016 – 26. jún. 2016, Sídlisko Dargovských hrdinov, PARK PRI FONTÁNE PRI OC ONDAVA

Na Furči sa chytá veľká udalosť. Sídlisko oslavuje 40. výročie začatia výstavby, a tak si pre svojich obyvateľov a nielen pre nich pripravilo unikátny program, na ktorom sa objaví aj významný hosť. Návštevníkov čaká dobrá hudba, módna prehliadka, nebudú chýbať ani ľudové súbory.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM