Rôzne

Leto pri vode: Ako je to s kúpaním v košickom jazere?

Ochladenie v týchto horúčavách padne mnohým z nás určite vhod. Oplatí sa vybrať na košické jazero bez obáv? Hygienici prezradili viac.

Ilustračný obrázok k článku Leto pri vode: Ako je to s kúpaním v košickom jazere?
Zdroj: TASR

Za kúpaciu sezónu je na Slovensku podľa Úradu verejného zdravotníctva považované obdobie od 15. júna do 15. septembra. Okrem umelých kúpalísk, o ktorých sme vám písali v článku Cenníky na košických kúpaliskách: Kde zaplatíte najmenej, kde najviac a čo všetko je v cene? si množstvo ľudí hľadá cestu za osviežením aj na prírodných vodných plochách.

V Košiciach je obľúbeným miestom jazero. Hygienici ho zaradili do kategórie prírodných vodných plôch s neorganizovanou rekreáciou.

,,Plážové kúpalisko Jazero v kúpacej sezóne 2017 nebude prevádzkované ako prírodné kúpalisko. Kvalita vody je vyhovujúca," informujú na svojom webe hygienici.

Výsledky predsezónnej kontroly potvrdili vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie okrem schválených prírodných kúpalísk aj na ďalších prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou v okolí Košíc, a to Pod Bukovcom, na Ružíne v okrese Košice, Jazere Úhorná a Turzovskom jazere.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM