Alexandra Kolínská Správy

Lety do Londýna idú na dračku: Stotisícou cestujúcou je Košičanka Gabriela!

Presne jeden rok, dva týždne a jeden deň po spustení leteckého spojenia Londýn – Košice – Londýn oslavuje letisko Košice a Wizz Air 100 000 cestujúcich na tejto linke.

Ilustračný obrázok k článku Lety do Londýna idú na dračku: Stotisícou cestujúcou je Košičanka Gabriela!
Zdroj: TASR

Prvý let sa uskutočnil 17. septembra 2013 a odvtedy sa linka teší vysokému záujmu cestujúcich ako v Košiciach, tak aj v Londýne. Šťastnou stotisícou cestujúcou bola Košičanka Gabriela Dunáková, ktorá dnes priletela do Košíc letom W6 7674 z Londýna.

„Po uvedení pôvodne plánovaných dvoch frekvencií týždenne silný dopyt inšpiroval Wizz Air k pridávaniu ďalších letov až na úroveň desiatich letov týždenne, ktoré boli v ponuke počas leta. Pre nadchádzajúci zimný letový poriadok 2014–15 sú v predaji letenky na sedem týždenných letov,“ povedal výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Karl Dandler.

Viceprimátorka mesta a predsedníčka predstavenstva organizácie Košice Turizmus Renáta Lenártová doplnila, že význam linky do Londýna je z pohľadu rozvoja príjazdového cestovného ruchu nesporný. „Veľmi ma teší fakt, že prvé ovocie v podobe 8000 britských turistov sme už pozbierali a verím, že v ďalších rokoch prevádzkovania linky sa bude toto číslo iba zvyšovať, napríklad aj vďaka výnimočným podujatiam, ktoré sa v Košiciach organizujú – jedným z vrcholov roka je nadchádzajúci víkend, ktorý spája fascinujúcu Bielu noc a nenapodobiteľnú atmosféru najstaršieho európskeho maratónu,“ dodala Lenártová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM