Alexandra Kolínská Správy

Linky z Košíc začnú premávať o tri mesiace skôr: Okrem nových letov pribudnú aj pracovné miesta!

Spoločnosť Wizz Air chce rozšíriť svoje lety z Košíc aj do viacerých európskych krajín. Nízkonákladová spoločnosť sa však rozhodla spustiť linky o čosi skôr a pribudnú aj nové pracovné miesta.

Ilustračný obrázok k článku Linky z Košíc začnú premávať o tri mesiace skôr: Okrem nových letov pribudnú aj pracovné miesta!
Zdroj: TASR

Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air oznámila, že v závislosti od zákazníckeho dopytu otvorí svoju základňu v Košiciach už 5. júna 2015, teda o tri mesiace skôr, ako bolo pôvodne plánované. Lety do metropoly talianskej Lombardie Milána (letisko Miláno Bergamo) a na severoanglické letisko Robina Hooda Doncaster Sheffield tak budú v ponuke už od 5., resp. 7. júna.

Spoločnosť taktiež oznámila nárast letov na linke do Londýna, ktoré budú prevádzkované desaťkrát týždenne. Počas tohtoročnej letnej sezóny tak bude Wizz Air z Košíc prevádzkovať spolu 14 letov týždenne.

Pôvodne ohlásil Wizz Air, že na košickom letisku otvorí svoju operačnú základňu a spustí dve nové linky z východu Slovenska v septembri 2015. Základňa bude domovom pre jeden Airbus A320 a Košiciam prinesie približne 30 nových pracovných miest. „Sme veľmi radi, že dnes môžeme oznámiť skoršie otvorenie základne v Košiciach. Vďaka dvom novým linkám na letiská Miláno Bergamo a Doncaster Sheffield, ktoré budú prevádzkované o tri mesiace skôr, ako sa pôvodne plánovalo, a vďaka zvýšenej frekvencii letov do Londýna majú naši košickí zákazníci možnosť plánovať si letné prázdniny už teraz,“ uviedol Daniel de Carvalho, PR manažér leteckej spoločnosti.

Predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ košického letiska Karl Dandler v tejto súvislosti pripomenul, že podľa expertného portálu anna.aero bolo letisko Košice v roku 2014 jedným z piatich najrýchlejšie rastúcich letísk v Európe. „Dnešné ohlásenie o otvorení základne Wizz Air-u v Košiciach už v júni je potvrdením toho, že sme na správnej ceste v našom úsilí, aby sa letisko Košice stalo skutočnou vstupnou bránou na východné Slovensko,“ konštatoval.

Skoršie otvorenie základne ocenil aj primátor Košíc Richard Raši. „Je to skvelá správa pre Košičanov a obyvateľov celého východného Slovenska, a to kvôli 30 priamo vytvoreným pracovnými miestam, ktoré vzniknú už v júni 2015, a taktiež vďaka rapídnemu zlepšeniu leteckej dostupnosti nášho mesta a celého regiónu, ktoré prinesie desať týždenných letov do Londýna, dva lety do Milána a dva lety do Sheffieldu,“ povedal primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM