Zuzana Vajayová Rôzne

Literárny festival Číta celá rodina sprevádza záujem verejnosti

Vyhodnotením autorskej súťaže detí Literárne Košice Jána Štiavnického sa dnes začal tretí deň literárneho festivalu Číta celá rodina, ktorý organizuje Knižnica pre mládež mesta Košice (KMK) a občianske združenie Slniečkovo.

Aj druhý festivalový deň v stredu (25.5.) sa niesol v znamení čitateľských besied s autormi. Oľga a Ľubomír Feldekovci, Dana Zacharová, Alžbeta Verešpejová, Ivona Březinová a Gabriela Futová zavítali do pobočiek KMK, do škôl a tiež do Detskej fakultnej nemocnice, kde potešili choré deti. „Som veľmi rada, že sme zaradili do programu festivalu aj návštevy v detskej nemocnici. Vidím, že to má veľký význam, oslovujeme tým malých pacientov, aj spisovateľov,“ povedala riaditeľka KMK Iveta Hurná.

Vernisáž výstavy Život a dielo Kláry Jarunkovej na pobočke KMK Nezábudka na Poľovníckej ulici, označili organizátori podujatia z jeden z vrcholov. Výstava potrvá tri týždne. „O stále obľúbenej a medzinárodne uznávanej autorke pre deti a mládež, ktorej tvorbu preložili do 39 jazykov a vyšla v 240 vydaniach, rozprávala dcéra Kláry Jarunkovej, vynikajúca ilustrátorka Dana Zacharová, symbolicky oblečená do maminej blúzky. Návštevníkom výstavy potom na želanie kreslila obrázky,“ povedala ďalej Hybáčková. Keďže zámerom festivalu číta celá rodina je podchytávanie záujmu o čítanie v rodinách, KMK ocenila bezplatným zápisným a vecnou cenou tie deti, ktoré na podujatie prišli s rodičmi alebo starými rodičmi.

„Dnes pokračuje festival besedami s autormi v knižniciach a v detskej nemocnici. Popoludní spisovatelia prečítajú úryvky zo svojich diel na otvorenom priestranstve, v parku na Hlavnej ulici pri Immaculate a večer organizátori festivalu pozývajú verejnosť do Bábkového divadla na literárny večer. Vstup na všetky podujatia je voľný,“ uzavrela Hybáčková.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM