Alexandra Kolínská Kultúra

Ľudia sa tešili nádherným koňom: Do Košíc zavítal Pony Express

Legendárny Pony Express kedysi prevážal poštu v Spojených štátoch. V dnešných časoch sa na jeho počesť uskutočňuje jazda aj v Európe. Jednou z nich je aj Slovensko a dokonca Pony Express zavítal aj do Košíc, kde mal zastávku.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa tešili nádherným koňom: Do Košíc zavítal Pony Express
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Počasie ani jazdcom ani koníkom síce nedoprialo, ale na nik z nich si tým nenechal pokaziť náladu. Do Košíc sa prišlo ukázať šesť jazdcov Pony Expressu na koňoch. Stretnutie sa konalo vo štvrtok pred známym obchodným domom.

Pôvodný čas stretnutia mal byť o 16:00 hodine, avšak pre zlé počasie sa jazdci začali schádzať až okolo piatej hodiny. Neprišli však všetci jazdci, ukázali sa iba šiesti. Tí z Košičanov, ktorí si na nich aj napriek počasiu počkali, do nohy sa potešili krásnym koníkom.

Tieto jazdy Pony Expressu sa organizujú každoročne. Trasa jazdcov prechádza aj cez Česko, Poľsko a Nemecko. Jazdci putujú na koňoch 9 dní a prejdú viac ako 3000 km.

Prvá jazda Pony Expressu v Európe uskutočnila v roku 1985 v Česku. Postupne sa trasa predlžovala až k jej hraniciam, čo umožnilo rozšírenie trasy Pony Expressu do okolitých krajín – Slovenska, Poľska, Nemecka. Tak vznikla European Pony Express Assotiation, ktorej členom je dnes aj Pony Express Slovakia.

Legendárny Pony Express sa ukázal v Košiciach
14
Galéria
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM