Lenka Fedorová Rôzne Správy

Majstrovstvá Európy v tanci na vozíku: V boji o titul aj Košičania!

Bude sa na čo pozerať! Metropola východu bude hostiť viac ako 120 tanečníkov, ktorí zabojujú o titul majster Európy. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá Európy v tanci na vozíku: V boji o titul aj Košičania!
2
Galéria
Zdroj: Slovenský paralympijský výbor

Košice sa už onedlho stanú dejiskom prestížnej súťaže, na ktorej sa očakáva účasť viac ako 120 športovcov z 21 krajín. Medzi súťažiacimi nebude chýbať ani Helena Kašická s tanečníkom Petrom Vidašičom.

Zabojujú o titul

Na dlhoočakávanej prestížnej súťaži zabojuje o titul aj košický tím. Tanečník Peter Vidašič, známy aj z televíznej tanečnej súťaže sa predstaví po boku tanečnice Heleny Kašickej, ktorá trpí vážnou chorobou týkajúcou sa lámavosti kostí. Reprezentovať budú nielen Slovensko,ale aj domáci tím Ellegance Košice.

Na doteraz posledných majstrovstvách Európy, ktoré sa konali v roku 2014 v poľskom Lomianki sa stala najúspešnejším párom práve košická dvojica, keď v latinskoame­rických a štandardných tancoch skončili na druhom mieste, ale v kategórii LWD 1 Freestyle jasne dominovali a stali sa majstrami Európy. „Na domácej pôde budú teda obhajovať titul kontinentálnych šampiónov,“ informovali organizátori v tlačovej správe.

Záujem o tento šport rastie

Výkonný riaditeľ IPC Xavier Gonzalez vyjadril na aprílovej tlačovej konferencii potešenie, že budú môcť spolupracovať so Slovenským paralympijským výborom na príprave jedného z dvoch kontinentálnych šampionátov v tanečnom športe na vozíku v tomto roku. Majstrovstvá Ázie sa budú konať v novembri.„Ta­nečný šport na vozíku v poslednom období rastie a nepochybujem o tom, že tento trend potvrdia aj ME v Košiciach“, zdôraznil.

Majstrovstvá Európy 2016 v tanečnom športe na vozíku sa v metropole východu uskutočnia už 28. októbra a potrvajú do 30. októbra tohto roku.

Spoločenský pavilón sa tak na pár dní premení na miesto plné tanca, energie a elegancie. Našim tanečníkom želáme veľa úspechov!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM