Alexandra Kolínská Krimi

Marek (37) porozlieval benzín okolo policajnej stanice na Dargovských hrdinov: Naháňačka pri obchodnom centre!

Podľa slov mužov zákona sa Marek (37) z Košíc vyhrážal, že zapáli policajnú hliadku, v okolí policajného oddelenia porozlieval benzín. Hrozí mu desať rokov na tvrdo.

Ilustračný obrázok k článku Marek (37) porozlieval benzín okolo policajnej stanice na Dargovských hrdinov: Naháňačka pri obchodnom centre!
Zdroj: TASR

Muži zákona v Košiciach zo zločinu všeobecného ohrozenia v štádiu pokusu obvinil 37-ročného Mareka z Košíc. „Košičan v piatok vo večerných hodinách opakovane zavolal na linku 158 a vyhrážal sa, že zapáli policajnú hliadku a buchne benzínová pumpa aj s ním,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Následne policajti zistili, že v okolí budovy obvodného oddelenia PZ v MČ Košice Dargovských hrdinov obvinený muž porozlieval benzín zakúpený na neďalekej benzínovej pumpe. K zapáleniu však nedošlo,“ povedala,

Ako nás ďalej informovala, svojím konaním obvinený muž úmyselne vydal ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví a cudzí majetok do nebezpečenstva škody veľkého rozsahu. „Obvineného muža privolané policajné hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky spozorovali pri jednom z obchodných centier na sídlisku. Keď chceli zistiť jeho totožnosť, muž sa pokúsil o útek, ale v tom mu policajti zabránili a podozrivého muža zadržali,“ dodala.

Marek bol umiestnený v zdravotníckom zariadení. Policajti podali podnet na spracovanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému Košičanovi za tento skutok trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM