Hokej

Marinčin po štyroch rokoch opäť na košickom ľade: V Steel aréne sa predstaví proti Fínom

V košickej Steel aréne sa v rámci štvrtkového prípravného hokejového súboja slovenskej reprezentácie s Fínskom predstaví fanúšikom aj obranca Edmontonu Oilers Martin Marinčin. V rodných Košiciach vykorčuľuje na ľad po štyroch rokoch, keďže jeho kroky v roku 2010 smerovali do zámoria.

Ilustračný obrázok k článku Marinčin po štyroch rokoch opäť na košickom ľade: V Steel aréne sa predstaví proti Fínom
Zdroj: TASR

Ako prezradil košický odchovanec Martin Marinčin na zápas s Fínskom sa veľmi teší, pretože po štyroch rokoch sa v Košiciach opäť dostane na ľad. „Niektorých spoluhráčov ešte nepoznám, je tu však zopár mladších chalanov, s ktorými som bol na turnaji dvadsaťročných. Teším sa na chlapcov, v reprezentácii je vždy dobrá partia a dúfam, že bude aj na týchto MS,“ zaželal si Marinčin, ktorý sa v utorok v Poprade pridal k reprezentačnému výberu.

Košičan začal sezónu v zámorskej AHL v tíme Oklahoma City Barons, odkiaľ sa prepracoval do prvého tímu – Edmontonu Oilers, kde si svojimi výkonmi vypýtal čoraz vyššiu minutáž na ľade. Skúsenosti v najcennejšom drese A-mužstva nazbieral na zimnej olympiáde v Soči. Ak sa nič vážne neudeje, tak si debut na svetovom šampionáte odkrúti v Bielorusku.

„Na seniorských MS som ešte nehral, sám som zvedavý, aké to bude. Nemal by som mať trému, zažil som zápasy v NHL i na olympiáde a najviac nervózny som bol asi v dueloch NHL. Som viac pokojnejší a poznám aj niektorých hráčov,“ zamyslel sa Marinčin.

Napriek tomu, že vo februári oslávil ešte len 22 rokov, tak by mal počas MS patriť k oporám zadných radov vo výbere Vladimíra Vůjteka. „Som stále mladý a nepovažujem sa za lídra. Budem sa snažiť urobiť všetko pre to, aby som pomohol tímu. Dúfam, že nám to pôjde, budeme dobrá partia a prenesieme to na ľad,“ povedal Marinčin.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM