Lukáš Zavacký Rôzne

Maturity na zdravotníckej škole v Košiciach v plnom prúde: Aké sú prvé dojmy študentov?

Koniec! Písomné maturity zo slovenského jazyka a literatúry majú žiaci v tomto roku za sebou. Výnimkou nie je ani Stredná zdravotnícka škola na Kukučínovej v Košiciach. Študenti sa s nami podelili o tieto dojmy...

Ilustračný obrázok k článku Maturity na zdravotníckej škole v Košiciach v plnom prúde: Aké sú prvé dojmy študentov?
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

V pozore dnes bolo 726 stredných škôl na Slovensku. Podľa informácií Ministerstva školstva sa do písania maturít zo slovenčiny zapojilo viac ako 42 tisíc žiakov a ďalších takmer 2 tisíc zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským.

„Bolo to strašne náročné, hlavne ten test. Niektoré otázky boli veľmi zavádzajúce. Všetky odpovede mi pasovali a nevedela som si vybrať,“ prezradila Barbora (19) zo Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej v Košiciach. Na skúšku sa pripravovala a ako sama hovorí, vyplatilo sa.

Do reči veľmi nebolo Márii (18). Tá považovala test taktiež za veľmi zložitý. „Hrozné to bolo. Otázky neboli zlé, ale ťažké,“ povedala a zároveň doplnila, „skúšali sme si aj testy z minulých rokov, ale tak na tento určite nemajú.“

Na sloh sa študenti nesťažovali. Predsa len, mohli si vybrať zo štyroch tém. Najviac z našich opýtaných siahlo po rozprávaní – Dnes som mal rande so svojim mestom a diskusnom príspevku – Jeden deň bez zlozvyku/zlozvykov!

V stredu čakajú maturantov testy a slohy z cudzích jazykov. Vo štvrtok matematika pre tých, ktorí si ju vybrali ako maturitný predmet. Záver týždňa uzavrú žiaci zo škôl národnostných menších. Budú písať test a slohovú prácu z maďarčiny či ukrajinčiny.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM