Alexandra Kolínská Správy

Medzinárodný maratón mieru pod drobnohľadom polície: Ulicami v ZOZNAME autom neprejdete!

Policajti Krajského riaditeľstva v Košiciach budú dohliadať na nerušený priebeh 90. ročníka Medzinárodného maratónu mieru (MMM) 2014. Počas maratónu dôjde aj k dopravným obmedzeniam v meste.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný maratón mieru pod drobnohľadom polície: Ulicami v ZOZNAME autom neprejdete!
Zdroj: Dnes24.sk

OBCHÁDZKY a dopravné obmedzenia počas MMM 5.10.2014

UPOZORNENIE:
1/ Od skorého rána musia vodiči mimoriadnu pozornosť venovať priestoru pred plavárňou na ulici Protifašistických bojovníkov. Na plavárni sú šatne pre vyše dvetisíc bežcov, preto je tu podstatne zvýšený pohyb chodcov.
2/ Úplná uzávierka ciest na trase MMM sa začne od 7:30 hod. na Nám. Osloboditeľov, kde je rozcvičovací priestor pre bežcov. Od 8:30 hod. musia motoristi počítať s obmedzeniami a regulovaním cestnej premávky na celej trase MMM. Obmedzenia v cestnej doprave končia priebežne, podľa pohybu pretekárov po trati MMM, v čase 14:30 – 15:00 hod. Ukončenie podujatia je o 15:00 hod.

Obmedzenia vstupu verejnosti a divákov sú vo vyhradených zónach
a/ Štart-cieľ,
b/ Hlavná ul. vyhlasovanie víťazov,
c/ Hlavná ulica s ohraničením prenosnými zábranami,
Prechádzanie cez trať je len vo vyhradených koridoroch.
d/ Cieľ na Nám.Maratónu mieru,
e/ Cieľový servis zóna „B“ a „C“.

Trasa Medzinárodného maraatónu mieru

Štart a cieľ pred hotelom Hilton – Hlavná – Komenského – Kostolianska – Areál Anička – Tenisové kurty – Kostolianska – Vodárenská – Hlinkova – Národná Trieda – Štefánikova – Protifašistických bojovníkov – Jantárová – Južná trieda – obrátka pri hoteli Centrum – Južná trieda – Holubyho – Rastislavova – Moyzesova – Čsl.armády – Festivalovo nám. – Watsonova – Komenského – Hlavná.

Polmaratónci do cieľa a maratónci po obrátke pred cieľom, ešte raz ten istý okruh. Vozičkári a inline korčuliari štartujú na rovnakom mieste, len na jedno kolo, s cieľom na Nám. Maratónu mieru pri Strednej priemyselnej škole strojníckej.

Mestská hromadná doprava premáva podľa osobitného režimu. Vývesky o obmedzení a presmerovaní MHD sú na všetkých dotknutých zastávkach MHD.

Všetky križovatky na území dotknutom uzávierkami komunikácií v čase od 8:00 hod do 15:00 hod. budú riadené policajtmi (príslušníkmi Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ Košice).

Hlavné obchádzkové trasy počas Medzinárodného maratónu mieru (informácia pre motoristov)

Smer Prešov – Centrum a opačne

  • z diaľnice od Prešova sa autom dostanete po odbočenie do Tesca a mestskej časti Džungľa
  • vozidlá prichádzajúce po Palackého ulici do centra budú odklonené smerom k železničnej stanici. Bočnými ulicami sa autom dostanete až na Študentskú ulicu a následne po Hlinkovej smer Tesco, Prešov .

Smer Južná trieda od Barce

  • z Južnej triedy je umožnený prejazd Jantárovou ulicou až na križovatku s ulicou Palackého. Na tomto úseku od Palackého ulici po východnej strane je obojsmerná premávka. V protismere budú premávať autobusy hromadnej dopravy.

Smer od Železníkov na Rastislavovu

  • z Gemerskej ulice Vás odklonia na Rastislavovu smerom na Juh. Oproti vám, od Holubyho ulice, pobežia maratónci.

Smer po Moldavskej do centra

  • vozidlá odklonia na križovatke Žižkova-Kuzmányho.

Smer Podhradová cez Vodárenskú

  • Vodárenská je dočasným DZ zjednosmernená od Hlinkovej v smere na Podhradovú (v opačnom smere bežia maratónci). Sťažený je prejazd križovatkou Kostolianska cesta – Cesta pod Hradovou ( len podľa pokynov polície).

Smer z Terasy ku amfiteátru

  • autom prejdete Festivalové nám. a do centra po Kuzmányho ulicu. Po Kuzmányho ulici až ku križovatke Štúrova – Moldavská – Žižkova.

Smer Margecany, Sp. Nová Ves

  • Z Triedy SNP pred Festivalovým nám. je umožnený prejazd do protismeru cez koľajište v smere na ulicu Watsonovu. Watsonova ulica je rozdelená dopravnými kužeľmi. Jazdné pruhy smerom ku Komenského ulici sú vyhradené pre bežcov. Na opačnej strane bude obojsmerná premávka po ulicu Hurbanovu. Odbočením na ulicu F. Urbánka sa vozidlom dostanete z mesta od-do Čermeľa, na Podhradovú a v smere Margecany, Sp. Nová Ves.

Smer Kysak, ZOO Kavečany

  • premávka presmerovaná na Kostolianskej ceste cez železničné priecestie do Ťahanoviec na Magnezitársku ulicu. Po tejto trase cez Magnezitársku sa dostanete z mesta na smer Kysak do mesta. Na vyznačenej odbočke po účelovej komunikácii je prístup do ZOO Kavečany.

Nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky počas športového podujatia budú dohliadať príslušníci Policajného zboru a organizátor podujatia. Dodržujte pokyny a usmernenia policajtov a usporiadateľskej služby.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM