Lenka Fedorová Šport

Medzinárodný maratón mieru v Košiciach: Organizátori sa tešia veľkému záujmu účastníkov

Zdá sa, že už teraz je o účasť na slávnom Medzinárodnom maratóne mieru veľký záujem. Organizátori hlásia o početné množstvo viac účastníkov, ako tomu bolo po minulé roky v tomto čase. Dosiahne počet účastníkov maximum?

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný maratón mieru v Košiciach: Organizátori sa tešia veľkému záujmu účastníkov
Zdroj: TASR

Prvý októbrový víkend sa v Košiciach už tradične bude niesť v duchu maratónu mieru. Organizátori evidujú tento rok zvýšený záujem o účasť v ňom a predpokladajú, že sa dosiahne aj maximálna hranica počtu účastníkov.

Počet účastníkov sa blíži k hranici

Za uplynulých päť rokov sa počet účastníkov viac než zdvojnásobil, v roku 2015 dosiahol hranicu 11 000 pretekárov. Organizátori aktuálne hlásia o tisíc záujemcov viac, ako tomu bolo o takomto čase minulý rok.

„Hranica je stanovená na 12.000 bežcov. Myslíme si, že tento počet sa naplní niekedy na prelome augusta a septembra. Považujeme ho za rozumný vzhľadom k bezpečnosti, logistike i ubytovacích možností v meste,“ uviedol organizátor MMM Branislav Koniar.

Za kariérou japonského maratónca

Súčasťou programu je aj viacero projektov. Jedným z nich je „Po stopách maratónskych legiend,“ ktorý je venovaný velikánom svetového maratónu, ktorí sú spätí s košickým maratónom. V roku 2016 sa organizátori obzrú za kariérou japonského maratónca Taheshiho Soa, ktorý na MMM zvíťazil v roku 1976.

„Bol to špičkový maratónec svojej doby. Dodnes je aktívnym členom Japonského maratónskeho hnutia a na maratón do Ria pripravuje svojho zverenca. Nevylúčil ani svoju prítomnosť počas MMM v Košiciach. Študenti košických stredných škôl si vyskúšajú štafetový beh, ktorý ponesie jeho meno,“ prezradil pre Koniar.

Medzi ďalšie sprievodné projekty patrí Môj prvý maratón určený pre tých, ktorí už v nohách majú niečo odbehané, avšak ešte si netrúfli na maratón. V súčasnosti je do tohto projektu prihlásených viac než 300 bežcov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM