Kultúra

Megakoncert v Košiciach: Do metropoly východu mieri maďarská smršť Insane

Už prvú septembrovú sobotu sa v košickom Collosseu chystá príchod najväčšej metalcorovej kapely našich južných susedov, Insane. V poradí druhý koncert tejto bandy vo východnej metropole našej krajiny svedčí o neutíchajúcej túžbe sa dostať ku nám, kde naša scéna v tomto žánri pomaličky ožíva.

Ilustračný obrázok k článku Megakoncert v Košiciach: Do metropoly východu mieri maďarská smršť Insane
Zdroj: Dnes24.sk

Insane sa sami vyjadrili, že aj napriek menšiemu sklamaniu počas ich prvého koncertu sa im Košice páčili a veľmi radi sa vrátia opäť ku nám. Insane má na konte momentálne 5 LP albumov a ich skladba Concord The World z posledného LP bola nominovaná pre ocenenie Fonogram 2013. „Je trochu ťažké zosumarizovať naše pocity. Na jednej strane sa veľmi tešíme na koncert v Collosseu. Hrali sme u vás prvýkrát s Fading Tomorrow a tešíme sa opäť na košické publikum. Na strane druhej, toto bude náš posledný koncert v tomto roku. Po vyčerpávajúcej festivalovej sezóne sme sa vrátili z úžasnej Baltic Tour a potrebujeme si trochu odpočinúť predtým, než začneme pracovať na nových veciach. Tak, či tak, Košice, Collosseum, ideme si po vás!,“ vravia členovia tohto maďarského zoskupenia.

Na support organizátor vytiahol momentálne stúpajúcu mladú hviezdu košického metalu. Kapela Meredith, ktorá má za sebou doteraz vystupovala po boku kapiel ako Helloween, Alkehol, Doga. The Paranoid, Zoči Voči a ďalšími, sa s radosťou vracia na domáci koncert po takmer polročnej prestávke. Chalani tak učinili aj napriek tomu, že ich gitaristu Rolanda Hainsa práve pustili z nemocnice a tak nie je isté, či bude môcť odohrať domáci koncert.

Info ku koncertu

Kde: Košice Collosseum
Kedy: 7.9.2013, 17:00 (Začiatok akcie)
Kto: Last Chance, Floating Debris, Apotasy, Meredith, Insane
Vstup: 4 €

Insane a Meredith v Košiciach
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM