Alexandra Kolínská Hokej

Memoriál Ladislava Trojáka v Steel Aréne: Rozdali si to 4 tímy dorastencov, črtajú sa nové talenty?

Najstarší dorastenecký turnaj ukončilo odovzdávanie cien. Na 36. ročníku Memoriálu Ladislava Trojáka zápolili chalani z Košíc, Zvolena, Spišskej Novej Vsi aj z Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Memoriál Ladislava Trojáka v Steel Aréne: Rozdali si to 4 tímy dorastencov, črtajú sa nové talenty?
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď sa na tohtoročnom Memoriáli museli tréneri jednotlivých tímov zaobísť bez reprezentantov v kategóriách do 17 a 18 rokov, nič to neubralo na kvalite najstaršieho hokejového turnaja na Slovensku. Aj tentoraz sa ukázalo viacero talentovaných hokejistov a bolo sa na čo pozerať.

„V košickom drese vynikla najmä dvojica Peter Eliáš – Filp Hudák, ktorá mala prsty vo väčšine gólov svojho tímu. Výborné výkony podávala aj celá defenzíva. Keď sa k dobre fungujúcej obrane sa pridali brankári Maligda s Patrikom, o úspech bolo postarané,“ uvádza oficiýlny web HC Košice.

Medzi Zvolenčanmi vyčnievala útočná trojica v zložení Magdolen – Dúbravský – Baran. Posledný menovaný sa stal so štyrmi gólmi najlepším strelcom podujatia. Cenu pre najlepšieho hráča turnaja si vyslúžil Samuel Záhradník z Liptovského Mikuláša, ktorý sa prezentoval vo výbornom svetle vo všetkých troch dueloch.

V tíme Spišskej Novej Vsi upútal produktívny Róbert Džugan a spoľahliví obrancovia František Forrai s Erikom Rádym. Kapitánom víťazných družstiev, ako aj najúspešnejším hráčom v individuálnych oceneniach, odovzdali poháre a ďalšie ceny bývalí vynikajúci obrancovia, reprezentanti Československa a dvojnásobní majstri najvyššej federálnej československej súťaže v drese VSŽ Košice Juraj Bakoš a Mojmír Božík.

„Naše poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa opäť raz pričinili o vynikajúcu prípravu, organizáciu a priebeh celého turnaja, ako aj divákom, ktorí si našli cestu do Steel arény – na košický štadión Ladislava Trojáka,“ dodávajú na stránke HC Košice.

Konečné poradie 36. ročníka Memoriálu Ladislava Trojáka:
1. HC Košice
2. HKm Zvolen
3. HK Spišská Nová Ves
4. MHk 32 Liptovský Mikuláš

Individuálne ocenenia:
najlepší brankár: Gabriel Patrik (HC Košice)
najlepší obranca: Dominik Mecko (HC Košice)
najlepší strelec: Adam Baran (HKm Zvolen)
najlepší hráč: Samuel Záhradník (MHk 32 Liptovský Mikuláš)

Zdroj: HC Košice (oficiálny web)

FOTO: Memoriál Ladislava Trojáka v Košiciach
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM