Lukáš Zavacký Rôzne

Mesiac kníh v Košiciach? Predajcovia len zalamujú rukami...

Marec je mesiacom kníh, no obyvatelia Košíc to pravdepodobne neberú do úvahy. Kníhkupectvá v našom meste totiž vyšší záujem nezaznamenali, práveže naopak. Čo je za tým?

Ilustračný obrázok k článku Mesiac kníh v Košiciach? Predajcovia len zalamujú rukami...
Zdroj: TASR

V Košiciach je kníhkupectiev naozaj mnoho, no my sme zavítali do troch v blízkosti najväčšieho námestia v meste. Vedúcich jednotlivých predajní sme sa pýtali, či v marci pocítili väčší počet zákazníkov, keďže ten je venovaný práve knihám.

„Prichádzajú k nám čitatelia s tým, aká je ponuka na mesiac kníh, no o chvíľku sú sviatky a ľudia asi skôr uprednostňujú kúpu šunky (smiech). Záujem je však približne rovnaký,“ prezradila Eva Laczková z Panta Rhei.

Karol Voleman z Artfora vidí problém ešte väčší. „Marec je asi preto mesiacom kníh, pretože vtedy sa najmenej predávajú. Ovplyvňuje to asi aj Veľká noc či podávanie daňových priznaní.“ V kníhkupectve Malý Princ majú obdobnú starosť. „Povedala by som, že teraz je to najslabšie. Už to nie je to, čo kedysi,“ povedala Jarmila Ostrožlíková.

Napriek tomu, aká je v súčasnosti najobľúbenejšia literatúra u Košičanov? V Panta Rhei ľudia siahajú najviac po bestselleroch, publikáciách zameraných na záhradku či detoxikáciu. Artforum nemá vyslovene niečo, čo by ľudia momentálne preferovali najviac. V Malom Princovi sa najlepšie predávajú ekonomické, právnické či detské knihy, ktorých majú najviac.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM