Zuzana Vajayová Rôzne

Mesto investuje viac do cyklistickej dopravy v budúcom roku

Viac finančných prostriedkov pre cyklistickú dopravu sľubuje mesto Košice v rokoch 2012-2013. V týchto dňoch Košice čelia kritike Cyklistickej únie mesta.

Ako dnes pre TASR uviedla hovorkyňa košického magistrátu Martina Viktorínová, v súčasnosti bráni rozvíjaniu tejto oblasti nielen nedostatok finančných prostriedkov, ale aj majetkovo-právne vzťahy a nevysporiadané pozemky.

„V poslednom období pribudlo na území Košíc viacero cyklistických chodníkov združených aj samostatných a mesto má v pláne aj výstavbu ďalších,“ dodala. Pripomenula, že len pred niekoľkými týždňami mesto vydalo prehľadnú mapu pre cyklistov.

Cyklistická únia mesta Košice tvrdí, že mesto „trestuhodne zanedbáva rozvoj cyklistickej dopravy.“ Podľa nej robí pre rozvoj tejto dopravy „žalostne málo“.

Cyklisti kritizovali aj tým, že sa ich stovka 1. júla vybrala do ulíc, kde absolvovali „spanilú jazdu“, ktorú nazvali Critical Mass Košice.

Nespokojný list adresovali voleným predstaviteľom Košíc. Žiadajú v ňom napríklad, aby bolo možné v MHD prepravovať bicykle alebo aby bolo v budovách, ktoré spravuje samospráva mesta, a mestských častí (administratívnych, školských a iných) zabezpečené parkovanie bicyklov s dozorom.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM