Lukáš Zavacký Správy

Košice reagujú na nespokojnosť v meste: Občania rozhodnú o využití príjmov z parkovania

Od 1. júla spúšťa naše mesto unikátny projekt. Umožní, aby obyvatelia s trvalým pobytom v novovzniknutých rezidentských lokalitách sami rozhodli o použití finančných prostriedkov, ktoré zaplatili za parkovacie rezidentské karty.

Ilustračný obrázok k článku Košice reagujú na nespokojnosť v meste: Občania rozhodnú o využití príjmov z parkovania
Zdroj: Dnes24.sk

Od tohto dátumu budú môcť posielať svoje návrhy na e-mailovú adresu krajsie@kosice.sk alebo poštou na Magistrát mesta Košice s označením zásielok heslom Krajšie Košice.

„Stačí, ak uvedú svoje meno, adresu a číslo rezidentskej lokality, ktoré je uvedené na parkovacej karte. Vyhodnocovať sa budú dvakrát ročne,“ vysvetlila hovorkyňa metropoly východu, Linda Šnajdárová.

„Ako som už uviedol na rokovaní mestského zastupiteľstva, príjmy mesta z parkovného budú využité na rozvoj častí, v ktorých rezidenti bývajú, výhradne podľa ich vlastného uváženia. Môžeme ich použiť na rekultiváciu zdevastovanej zelene a rozširovanie zelených plôch, inštaláciu uzamykateľných kontajnerovísk, opravu chodníkov, skvalitnenie verejného osvetlenia, výstavbu ďalších detských ihrísk, športovísk a podobne,“ uviedol košický primátor, Richard Raši.

Návrhy týkajúce sa centrálnej mestskej zóny bude mesto podľa hovorkyne konzultovať s Krajským pamiatkovým úradom v Košiciach, vzhľadom na to, že ide o najväčšiu mestskú pamiatkovú rezerváciu na Slovensku a všetky stavebné zásahy a úpravy musia byť odsúhlasené.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM