Andrea Mesarčíková Rôzne

Mesto podporuje zásady otvorenej školy

Mesto Košice je zriaďovateľom 36 základných škôl (ZŠ). Väčšina škôl v meste podľa vedúcej oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice Heleny Jeníkovej po skončení vyučovania svoje brány nezatvára.

„V ich priestoroch prebiehajú aktivity, ktoré ponúka tak samotná škola, ako aj mestské a neštátne školské strediská záujmovej činnosti, centrá voľného času, základné umelecké školy. Telocvične sú využívané do neskorých večerných hodín nielen pre žiakov, ale aj pre verejnosť. Školy prenajímajú časť svojich priestorov práve na mimovyučovacie činnosti v zmysle pravidiel prenajímania školského majetku,“ zdôraznila Jeníková.
Ako ďalej informovala, jedinečným projektom, ktorý na ZŠ v Košiciach beží už tretí rok, je Školská športová liga – pravidelná športová činnosť. Jej cieľom je zabezpečiť čo najviac možností pre pravidelné športovanie najmä tých žiakov, ktorí nie sú organizovaní v športových kluboch.
„Areály pri ZŠ volajú po jednorazovej investícii na ich zveľadenie a modernizáciu. Školy a ich zriaďovatelia zatiaľ neúspešne čakajú na to, že niektorá z výziev o nenávratný finančný príspevok v Programovacom období 2007–2013 umožní zlikvidovať investičný dlh na školských areáloch. Je samozrejmosťou, že by sa tak mohli stať súčasťou projektu Otvorená škola,“ dodala Jeníková.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM