Zuzana Vajayová Rôzne

Mesto sa ocitlo na vlastnom zozname dlžníkov

Na zoznam dlžníkov, ktorý zverejnili na webe Košice len nedávno, sa dostalo aj samotné mesto. Vedenie vysvetlilo, že je za tým administratívna chyba.

„Po dôkladnom preverení tohto zápisu sme zistili, že ide o neodôvodnený nedoplatok na miestnom poplatku za zber, prepravu a zneškodňovanie komunálnych odpadov, nakoľko došlo k duplicitnému vyrubeniu tohto poplatku pre rok 2003, jednak pre Krajské riaditeľstvo Hasičského zboru a zároveň za Požiarnu zbrojnicu mesta Košice,“ vysvetlila Linda Šnajdárová z košického magistrátu na webovej stránke Košíc.

K predaju budovy požiarnej zbrojnice došlo v apríli 2002, odvtedy nie je mesto Košice jej vlastníkom. „Predmetné duplicitné vyrubenie ako zrejmú administratívnu nesprávnosť opravíme v súlade s právnymi predpismi,“ doplnila Šnajdárová.

Mesto Košice zverejnilo zoznam dlžníkov, ktorí neplatia dane a poplatky 2. júla. K tomuto kroku pristúpilo z dôvodu, že ich dlh sa vyšplhal na sumu takmer 4,2 milióna eur.

„Tabuľu hanby“, zverejňuje vedenie Košíc na webovej stránke http://e-samosprava.kosice.sk/…kumenty.aspx. Ocitlo sa na nej okolo 4000 dlžníkov. Primátor Košíc Richard Raši zdôvodnil, že sa inšpirovali inými mestami, kde takto zlepšili platobnú disciplínu občanov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM