Zuzana Vajayová Rôzne

Mesto sa predviedlo v Českom Krumlove v rámci Slovenského dňa

Košice sa ako budúce Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013 predviedli uplynulý víkend (13.8.) v Českom Krumlove, počas tzv. Slovenského dňa v rámci XX. ročníka Medzinárodného hudobného festivalu.

Ako dnes TASR informovala Blažena Sedrovičová, PR manažérka košického Kulturparku/Ka­sární, hudobno-umeleckým vyslancom sa stala košická skupina Silvayovci, ktorá prepája tradičné (cimbalová hudba) s moderným (skladby Michaela Jacksona, Prodigy a pod.).

„Silvayovci na jeden deň doslova ovládli Český Krumlov. Ich autorské spracovanie známych melódií, v kombinácii s tradičnými slovenskými nástrojmi vzbudili medzi turistami mimoriadny záujem,“ priblížila Sedrovičová.

V hudobnej skupine Silvayovci sa podľa nej odráža idea projektu, Košice Interface, prepájať tradičné s moderným. „Ľudia tancovali počas ich hry na uliciach, pristavovali sa a na chvíľu sme dokonca týmto naším programom prerušili premávku. Určite zvažujeme aj ďalšiu spoluprácu s touto súrodeneckou skupinou na obdobných prezentáciách doma aj v zahraničí,“ opísal Peter Germuška z neziskovej organizácie Košice 2013. Podľa neho do Českého Krumlova prišiel kúsok Košíc a návštevníci českého mesta ho nadšene prijali.

Východoslovenské mesto predstavili v spolupráci s mestským klastrom cestovného ruchu Košice – Turizmus (VisitKosice.eu) a Slovenskou agentúrou cestovného ruchu ako destináciu, kam sa určite oplatí prísť, a to nielen za kultúrou.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM