Ľubomír Hudačko Samospráva

Mesto spúšťa rozsiahlu rekonštrukciu: Na TÝCHTO uliciach sa opravia cesty!

V Košiciach sa začína vo veľkom obnovovať. Pôjde o komplexnú rekonštrukciu sedemnástich miestnych komunikácií. Opravy budú trvať podľa magistrátu do konca letných prázdnin.

Ilustračný obrázok k článku Mesto spúšťa rozsiahlu rekonštrukciu: Na TÝCHTO uliciach sa opravia cesty!
Zdroj: TASR

Mesto v tomto roku dosiaľ opravilo približne 6500 metrov štvorcových ciest v hodnote 335 000 eur. Aktuálne štartujú opravy, ktoré sú svojím rozsahom najväčšie za posledné roky.

Mesto na ne použije financie v objeme 2,35 milióna eur, ktoré získalo ako návratnú bezúročnú finančnú výpomoc Ministerstva financií SR. Zároveň sa na august tohto roku pripravuje vyhodnotenie verejného obstarávania, ktoré súvisí s opravou chodníkov. Na tie by malo mesto preinvestovať približne 800 000 eur.

„Som rád, že tieto veľké opravy ciest a chodníkov, s ktorých realizáciou začíname už v týchto dňoch, prispejú k vyššiemu komfortu Košičanov, ale aj návštevníkov mesta a zároveň zvýšia ich bezpečnosť. Štartujeme tým len prvú etapu opráv, rozsiahlejšie rekonštrukcie ciest, s odhadovanou investíciou okolo desať miliónov eur, sú plánované aj na roky 2015 a 2016,“ povedal primátor Richard Raši.

Obmedzenia v doprave, ktoré si opravy vyžiadajú, budú aktualizované pred začiatkom prác na jednotlivých uliciach podľa schváleného harmonogramu. Počas opráv budú komunikácie označené prenosným dopravným značením, naplánované sú aj uzávery, o ktorých budú občania včas informovaní. Podľa informácie z magistrátu bude práce realizovať firma Eurovia – cesty Nitra, ktorá vyhrala verejné obstarávanie.

Za finančné zdroje, ktoré mesto získalo od MF SR, sa v prvej etape zrekonštruujú cesty na uliciach: Ladožská, Dneperská, Bukovecká, Popradská, Trieda SNP, Trieda SNP, Svätoplukova – Thurzova, Krmanova, Drevný trh, Protifašistických bojovníkov, Pribinova, Žriedlová, Gerlachovská, Ďumbierska, Ulica D. Feju, Mlynárska – Vojvodská, Maršala Koneva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM