Zuzana Vajayová Rôzne

Mesto vydalo mapu cyklistických trás a chodníkov

Mesto Košice vydalo v týchto dňoch mapu cykloturistických a cyklistických chodníkov, s detailným popisom, dĺžkou a výškovým profilom jednotlivých tratí.

„Návrh cestičiek pre cyklistov, cykloturistických trás a profily spracoval Útvar hlavného architekta mesta Košice v spolupráci s Mestskými lesmi Košice . Architektonická kancelária Lami, ktorá je spracovateľom návrhu, vytvorila podklady pozostávajúce nielen z celkovej situácie na topografickej mape v mierke 1 : 40.000, ale aj prešla všetky trasy a spracovala profily určených trás a cestičiek pre cyklistov,“ informovala TASR hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Martina Viktorínová.

Spresnila, že z tohto návrhu sa vygenerovala podoba mapy a to topografická mapa s cyklistickými trasami , pri ktorých sa sledovali trasy v Mestských lesoch, ktoré sú v teréne označené a zároveň tie, ktoré v teréne ešte nie sú označené, ale po dohode s Mestskými lesmi sa na ich označení pracuje, plánované a realizované cestičky pre cyklistov v meste Košice a profily jednotlivých trás v Mestských lesoch s popisom náročnosti a orientačnými bodmi a križovatkami.

„Mapy sú už v predaji v Návštevníckom centre Košice na Hlavnej ulici,“ dodala Viktorínová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM