Zuzana Vajayová Rôzne

Mestská časť Sever rozdá múku a cestoviny

Do Programu dodávok potravinovej pomoci sa zapojí aj Mestská časť (MČ) Košice Sever. Múku a cestoviny si ľudia v hmotnej núdzi a dôchodcovia môžu odniesť už v stredu 17. augusta.

TASR o tom dnes informoval vedúci kancelárie starostu Marcel Gibóda. Výdaj sa uskutoční v čase od 9.00 h do 18.00 h na miestnom úrade (košický amfiteáter).

„Minulý týždeň nám múku a cestoviny doručili, takže sme pripravení. Som rád, že máme dostatok dobrovoľníkov, ktorí nám pomôžu pri výdaji, pretože ľudí príde pravdepodobne dosť,“ uviedol starosta Severu Marián Gaj. Pri výdaji bude asistovať aj mestská polícia.

Prednosta úradu Jaroslav Polaček informoval, že tí, ktorí nemôžu prísť v stredu, sa nemusia báť, že o svoje potraviny prídu. "Vydávať ich budeme do konca augusta, vždy v stredu a v piatok (17., 19., 24., 26., a 31. augusta).

Každý príjemca potravín je povinný sa preukázať platným občianskym preukazom a potrebnými potvrdeniami o nároku na potravinovú pomoc. Svojím podpisom potvrdí prevzatie potravín, súhlas so spracovaním osobných údajov a zaviaže sa, že poskytnuté potraviny nebude ďalej predávať a distribuovať.

Každý z oprávnených záujemcov má nárok na 20 kg múky a 20 kg cestovín. Odvoz vydaných potravín si musí každý príjemca zabezpečiť na vlastné náklady. Gibóda uviedol, že MČ Košice Sever vybavuje bezplatné parkovanie pred bránou areálu amfiteátra pre poberateľov v čase, kedy si prídu pre múku a cestoviny.

Slovensko sa v tomto roku po prvý raz zapojilo do európskeho programu potravinovej pomoci pre najodkázanejšie osoby. Program financuje Európsky poľnohospodársky a záručný fond. V SR ho administruje Pôdohospodárska platobná agentúra.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM