Lenka Fedorová Rôzne

Meteorológovia vydali pre Košice výstrahu: Chystá sa na nás naozaj nepríjemné počasie!

Odborníci zo SHMÚ vydali pre naše mesto a jeho okolie výstrahu pred blížiacimi sa búrkami. Pozrite si včas, kedy je lepšie radšej zostať doma.

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia vydali pre Košice výstrahu: Chystá sa na nás naozaj nepríjemné počasie!
Zdroj: TASR

Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) zverejnili na svojom webe výstrahy, ktoré upozorňujú na ojedinelý výskyt búrok s krúpami v Košiciach a okolí, tie predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

„S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 25 m/s (60 – 90 km/h),“ uvádza web SHMÚ. Výstraha je vydaná na 24. mája 2016 od 09:00 do 21:00 hodiny.

Ako zdôrazňujú odborníci zo SHMU, intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

„Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ uvádzajú odborníci zo SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: shmu.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM