Samospráva

Mierna zima bola k mestským financiám milosrdná: Samospráva presunie peniaze inam

Mierna zima ušetrila mestskej pokladnici poriadny balík peňazí. Na čo použije mesto sumu približne 500 000 eur, ktorú košická samospráva plánovala utratiť za zimnú údržbu?

Ilustračný obrázok k článku Mierna zima bola k mestským financiám milosrdná: Samospráva presunie peniaze inam
Zdroj: TASR

Mesto Košice ušetrí v programovom rozpočte približne 500 000 eur pôvodne určených na zimnú údržbu. Potvrdila to hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Martina Urik Viktorínová. „Na zimnú údržbu pre rok 2014 je vyčlenených 1,6 milióna eur. Oproti vlaňajšej údržbe sme minuli o 854 209 eur menej, pričom v roku 2013 bolo v rozpočte 1,9 milióna eur,“ doplnila.

Pripomenula tiež, že v rámci plánu zimnej údržby vykonávalo mesto počas zimy najmä pluhovanie, pluhovanie a posyp, posyp, odvoz snehu, rozmiestňovanie kolov a plotov, rozmiestňovanie a plnenie nádob na posypový materiál, ručné čistenie, pohotovosť strojov a zamestnancov a iné činnosti v súlade s platnou zmluvou.

„Odhadovaná úspora oproti rozpočtu je teda celkovo zhruba 500 000 eur. Ušetrené financie budú použité na komplexnú stabilizáciu mostu Hlinkova a na začatie prác na oprave podchodu na Triede L. Svobodu – poliklinika,“ dodala Urik Viktorínová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM