Alexandra Kolínská Kultúra

Milovníci vína si prídu v Košiciach na svoje: Ochutnáme špičkové moky!

Metropola slovenského východu sa na chvíľu stane takpovediac hlavným mestom vína. Budete si môcť vychutnať tie najlepšie moky z domácej či svetovej produkcie. Pripravený je aj zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci vína si prídu v Košiciach na svoje: Ochutnáme špičkové moky!
Zdroj: Webnoviny.sk

Štýlový areál Katovej bašty, tiež známy ako Rodošto, a tradičná Dolná brána ožijú vinárskymi príbehmi, zaujímavým programom a chutnými špecialitami. Košické slávnosti vína sú vrcholom jesene, kedy si mesto pripomína vinárske tradície regiónu a vlastníctvo viníc v tokajskom regióne – v maďarskej tokajskej dedinke Abaújszántó.

„V Košiciach sa snúbi tradičné s moderným, a tak si návštevníci budú môcť užiť vystúpenia folklórnych skupín, príchod vinného deputátu a komentované ukážky lisovania hroznového muštu. Tradičné ale aj moderné technológie pri výrobe vína odprezentujú vo svojej produkcii samotní vinári, ktorí prinesú do Košíc špičkové slovenské aj zahraničné vína. Spojenie slávností s degustáciami, ktoré budú tento rok prebiehať v partnerských vinotékach riadené renomovanými enológmi a someliérmi sú na Slovensku stále raritou,“ informuje Slávka Uhríková na stránke mesta.

Miesta konania

  • Areál Katovej Bašty, Hrnčiarska 7
  • Dolná Brána, Hlavná ulica

Otváracie hodiny pre obe lokality

  • 11.9. / štvrtok: 16.00 – 22.00
  • 12.9. / piatok: 16.00 – 22.00
  • 13.9. / sobota: 14.00 – 22.00
  • Staromestské trhy (Dolná brána): od 10.00 do 20.00

Vstupné

Vstupné do oboch festivalových lokalít je vínny pas v cene 5 eur. Vínny pas obsahuje degustačný pohár s logom slávnosti, kozumné vo forme žetónov – oficiálneho platidla festivalu a brožúru festivalu. Pri vstupe do areálu dostane návštevník festivalový náramok s označením Košické slávnosti vína. S týmto náramkom môže opakovane navštíviť obe lokality počas všetkých troch dní trvania festivalu. Náramok je platný len na ruke návštevníka.

Žetónbanky

Pre Košické slávnosti vína je ustanovené špeciálne platidlo vo forme žetónov v troch hodnotách – 30 centov, 1,20 eur a 3 eurá. Tieto žetóny sú tiež súčasťou vínneho pasu ako kozumné. V prípade potreby dokúpenia žetónov sú v oboch areáloch umiestnené takzvané žetónbanky, v ktorých si návštevníci vymenia peniaze za žetóny. Na festivale je možné platiť oficiálnymi žetónmi. V areáli Katovej bašty sú umiestnené dve žetónbanky, v Dolnej bráne tri žetónbanky.

Foto: ilustračné

Zdroj: www.kosice.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM