Lenka Fedorová Rôzne

Milovníci zlatého moku zbystrite: Košický festival predstaví pivá s dušou

Už čoskoro budú mať milovníci zlatého moku možnosť ochutnať výtvory malých lokálnych pivární, ktoré varia s radosťou. Nebude chýbať ani bohatý program.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci zlatého moku zbystrite: Košický festival predstaví pivá s dušou
Zdroj: TASR

Nedávno sme vám priniesli niekoľko článkov o úspešných košických pivách, o novinkách i výnimočnom pive Zlatý dukát, ktoré v metropole východu vzniklo pri špeciálnej príležitosti. Tentokrát si Košičania uctia zlatý nápoj vo veľkom.

Priestor dostanú pivá s dušou

O tom, že košické pivá patria medzi najlepšie na Slovensku ste sa už presvedčili v článku Košičania: Spoznajte najoceňovanejšie pivo na Slovensku! Dôkazom toho je aj fakt, že metropola východu bude už čoskoro hostiť medzinárodné podujatie zamerané na kvalitné lokálne pivá.

Čítajte tiež: V metropole východu vzniklo výnimočné pivo: Bacha, o pár týždňov je po ňom!

Košice Pivo Fest je totiž medzinárodná prehliadka kvalitných pív, ktorá bude propagovať malé lokálne pivovary produkujúce pivá s dušou. Ako tvrdia organizátori, ich zámerom je dať hosťom možnosť ochutnať najkvalitnejšie pivá v jednom čase a na jednom mieste.

Na čele s krstným otcom košického dvojdukátu

Organizátorom festivalu je Camelot na čele s Petrom Škripkom. Ten bol 2. vicemajstrom sveta v čapovaní, reštauračným manažérom roka 2011, Trend Top somelierom, členom Košickej Domovaričskej Divízie a sekcie Hombrewingu, no hlavne spoluzakladateľom a organizátorom predchádzajúcich ročníkov tohto podujatia.

Čítajte tiež: Košičania sa pýšia novým dvojdukátom: Pokrstili ho špeciálnym domácim pivom! FOTO

Škripko je tak vo svojej brandži ozajstným profesionálom. Okrem toho sa stal krstným otcom nedávno pokrsteného košického dvojdukátu. Zdá sa tak, že o kvalitu bude postarané.

Na medzinárodný pivný festival sa tak môžete tešiť už 14. – 16. septembra 2016 na Univerzitnej ulici a Miklušovej väznici. Návštevníkov poteší aj ochutnávka pív, chutné jedlo a živé varenie, ako aj kurz čapovania.

Foto: Ilustračné

V Košiciach si prídu na svoje nadšenci zlatého moku
1
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM