Silvia Karasová Kultúra

Minerálne kamene, skameneliny aj šperky. Medzinárodná výstava uspokojí všetkých milovníkov krásy

Už v sobotu 8. júna sa uskutoční v Košiciach Medzinárodná výstava, ktorá svojim návštevníkom ponúkne krásu minerálov. Okrem kameňov a skamenelín, môžete obdivovať aj umelecké šperky a ozdobné predmety. Nenechajte si ujsť tento zážitok!

Ilustračný obrázok k článku Minerálne kamene, skameneliny aj šperky. Medzinárodná výstava uspokojí všetkých milovníkov krásy
Zdroj: TASR

Výstava je v poradí už 22. ročníkom a uskutoční sa v rámci programu 15. Európskych baníckych a hutníckych dní v Košiciach. Navštíviť ju môžete na Hlavnej ulici 113 v priestoroch Strednej priemyselnej školy dopravnej.

Ako informovali organizátori: „Prihlásení sú vystavovatelia zo Slovenska, Poľska, Maďarska a Rumunska. Návštevníci si tu nájdu drahé opály z Dubníka, záhnedy, ametysty, chalcedóny, sádrovce, baryty a mnoho iných minerálov zo Slovenska i známych svetových lokalít. Život pred mnohými miliónmi rokov nám priblížia fosílie amonitov, trilobitov i odtlačky pravekých rastlín.“

Každý návštevník výstavy dostane minerál zdarma, zúčastniť sa budete môcť aj tomboly, ktorá sa bude konať o 11.00 a 14.00. Spestrením výstavy bude tiež výstavka achátov a minerálov na známkach.

A kto pre Košičanov túto akciu pripravil? Mineralogický klub pri Východoslovenskom múzeu, SPŠ dopravná a Združenie baníckych spolkov a cechov Slovenska.

Ak sa chcete zúčastniť, výstava sa začne už o deviatej ráno a otvorená bude do 17:00.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM